Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

U Bijakovićima ekshumirani posmrtni ostatci žrtve iz 1945. godine

Drugi svjetski rat
U Bijakovićima ekshumirani posmrtni ostatci žrtve iz 1945. godine

Obavivši još jednu ekshumaciju posmrtnih ostataka, Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk nastavilo je sa svojim aktivnostima, javlja Citluk.ba

U organizaciji Povjerenstva jučer su ekshumirani posmrtni ostatci žrtve iz 1945. godine čiji su posmrtni ostaci pronađeni na području Bijakovića.

Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk na čelu s predsjednikom Slavenom Markotom s posebnim je pijetetom pristupilo ekshumaciji, čije je radove vodio arheolog Tino Tomas.

Voditelja i ostale sudionike ekshumacije tijekom obavljanja radova posjetili su: fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator postupka mučeništva ”Fra Leo Petrović i 65 subraće”, načelnik općine Čitluk Marin Radišić, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan i savjetnik načelnika Mate Miletić.

Iz Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća poručuju kako nažalost na području naše općine ima još mjesta koja skrivaju posmrtne ostatke žrtava iz II. svjetskog rata i poraća, te da će se Povjerenstvo nastaviti skrbiti da njihovi posmrtni ostaci, ukoliko ne budu identificirani i sahranjeni nakon ekshumacije od strane rodbine, završe u dostojanstvenom ambijentu Groblja mira na Bilima iznad Goranaca.

Ovim putem Slaven Markota, ispred Povjerenstva, poziva, one koji to mogu, da sudjeluju na misi koja će se održati na Groblju mira 18. 08. 2018. godine u 12 sati povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima.

Misno slavlje prigodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima predvodit će biskup Mile Bogović.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.