Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

U Konjicu održana edukacija studentima novinarstva

Novinarska akademija
U Konjicu održana edukacija studentima novinarstva

U ponedjeljak je završen prvi modul Novinarske akademije koji je u Konjicu okupio studente novinarstva iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine.

Novinarska akademija projekt je kojega organizira Udruga Bh novinari, a studenti sa svih šest javnih učilišta educirali su se o etičkim standardima, tranzicijskoj ljudskoj pravdi u medijima i izvještavanju o različitostima.

''Prvenstveno sam zahvalna na prilici da sudjelujem na ovoj akademiji i tako naučim nešto novo te tako poboljšam svoj budući i profesionalni angažman'', rekla je Željka Pavlović sa Fakulteta političkih nauka u Banjaluci.

Standardi balansiranog i objektivnog izvještavanja o osjetljivim temama vezanim za rat, zločine, progone stanovništva i druge oblike kršenja ljudskih prava, uz praktični rad, neke su od tema koje su obrađivane.

Indira Škoran ističe kako je ovaj ljetni kamp, odnosno Akademija, osim zanimljivih tema i edukacije, idealan za druženje i upoznavanje i uspostavljanje privatnih i budućih prijateljstava.

''Na Novinarskoj akademiji posebno su me se dojmili zanimljivi predavači, ali ono što mi je iznimno drago je to što sam upoznala velik broj svojih kolega iz Tuzle, Mostara, Banjaluke i ostalih gradova BiH, te smatram kako je to neprocjenjivo iskustvo'', rekla je studentica Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva, Škoran.

Nakon prvog modula započinje drugi dio Akademije na kojemu će sudjelovati mladi novinari, a udruga Bh novinari su jedna od malobrojnih organizacija prepoznaju važnost izvannastavne naobrazbe budućih novinara.

Marko Mlikota

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.