U Mostaru otvoren restoran u kojem rade osobe s invaliditetom

los rosales
U Mostaru otvoren restoran u kojem rade osobe s invaliditetom

Restoran ''Lonato'' otvoren je u petak. U njemu će iz Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama ''Los Rosales'' raditi šest osoba s invaliditetom.

''Los Rosales'' je centar za obrazovanje djece i mladih s posebnim potrebama (3-45 godina starosti) i trenutno ima 130 korisnika.

Mirna Mezit, direktorica ''Los Rosales'' kaže kako taj centar već tri godine sprema jako vrijedan projekt.

„Naime, sve je krenulo kada su volonteri iz Nizozemske humanitarne organizacije ''Just Sophie'' došli u naš Centar dobio kuhinju i kantinu koje su bile prilagođene za naše korisnike“, kazala je Mezit.

Istaknula je kako nakon ostvarivanja tog cilja njihova suradnja nije prestajala.

„Nakon što smo dobili kuhinju i kantinu ideja je bila našim korisnicima pružiti i mogućnost zapošljavanja, tako da smo u partnerstvu s organizacijom ''Just Sophie'' i socijalnim produzećem ''Radin'', koje trenutno zapošljava 13 osoba s invaliditetom, došli do današnjeg otvaranja restorana ''Lonato''. Mislim da je to hvale vrijedanprojekt“, kazala je Mezit.

''Lonato je prvi projekt ove vrste u Hercegovačkoj-neretvanskoj županiji, ali i šire, koji može pružiti mogućnost zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Osnivačica organizacije ''Just Sphie'' Sophie Hooymans navela je kako je suradnja izmđu navede organzacije centra ''Los Rosales'' nastala sasvim slučajno. Kazala je kako joj je ovo prvi projekat u Mostaru za koji je izdvojeno 30.000 eura.

Alijana Morić, štićenica cantra ''Los Rosales'', kaže  kako se u Centru osjeća prelijepo i da će uživati u novootvorenom restoranu. „Ja ću u ''Lonatu'' gostima posluživati jela i pića. Prvu plaću ću potrošiti na odjeći“, kazala je Alijana.

Renata Previšić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista