Ovo su najtraženije marke auta na Googleu

INTERNETSKE TRAŽILICE
Ovo su najtraženije marke auta na Googleu

Britanska agencija Veygo istražila je koje su na Googleu najzanimljivije marke automobila po pojedinim zemljama.

Istraživanje je izvršeno u suradnji s agencijom Ahrefs, koja prati internetske tražilice i analizira koje su najčešće ključne riječi korištene u pojedinim zemljama. S obzirom na dostupnost podataka, istraživanje je obuhvatilo 171 državu i 42 najpoznatije automobilske marke. Prema objavljenim rezultatima, može se zaključiti kako je upravo Toyota najtraženiji brend, a rezultati za mnoge zemlje su iznenađujući.

Promatrajući Europu, može se vidjeti kako je ona raznolikija od ostalih kontinenata. Zanimljivo, najpopularnija marka je Mercedes-Benz, pojavljuje se čak 11 puta na Starome kontinentu, a slijedi je Volkswagen. U našoj je zemlji najpretraživaniji automobilski brend BMW, kao i u Srbiji. Također je zanimljiva i Hrvatska, gdje smo očekivali vidjeti Volkswagen ili BMW, kao u susjednim zemljama, ali je u Hrvatskoj najtraženiji Renault.

Gledamo li zemlje koje su veliki proizvođači automobila poput SAD-a ili Japana, zanimljivo je uočiti kako ni u jednoj od njih domaći brend nije najtraženiji. Tako je, naprimjer, u Japanu najviše pretraživan njemački BMW, a u SAD-u japanska Toyota. Iako Kina i Rusija također imaju velik udio u proizvodnji tih i vlastite popularne marke automobila, u Kini je najtraženiji Tesla, a u Rusiji Hyundai.

Cjelovitu kartu s najtraženijim brendovima na Googleu može se pronaći na poveznici.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista