Svjetska turneja Red Bull Cliff Diving održana u Mostaru.

stari most
Svjetska turneja Red Bull Cliff Diving održana u Mostaru.
Foto: Red Bull Cliff Diving Foto: Red Bull Cliff Diving

Natjecatelji Red Bull Cliff Diving skokova na svojoj turneji publici uvijek pružaju poseban spektakl, Mostar je tu privilegiju imao prethodne tri godine.

Nakon spektakularne natjecateljske borbe skakača, pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je Gary Hunt koji je kazao kako je oduševljen mostarskom publikom, jer je skokove pratilo čak 15 tisuća ljudi okupljenih oko Starog mosta.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Adriana Jimenez. „Samo sam se pokušavala fokusirati na jednu stvar. Jako sam sretna zbog natjecanja, zbog ljudi, zbog ovog mjesta, sve je bilo nevjerojatno“, kazala je Jimenez.

Ptogram je trajao dva dana u petak, prvim krugom skokova i završio finalnim krugom natjecanja u subotu. Natjecatelji iz cijeloga svijeta imali su priliku upoznati se s ljepotom i snagom Neretve skačući sa skele postavljene na Starom mostu koja je dio regulacije pravila ovog natjecanja.

Mostarska publika imala je priliku biti domaćin pretposljednjem natjecanju Red Bull Cliff Diving Challengea. Finale cijelog natjecanja održava se u Italiji, točnije Poligano a Mare.

Po završetku programa na Starom mostu, publiku su zabavljali izvođači na sedam pozornica u sklopu Old Town Festa. Ovo natjecanja će i iduće godine kao svoju pretposljednju stanicu imati grad na Neretvi.

Marina Vukoja

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista