TOP 5 plaža za 2018. godinu

Odmor
TOP 5 plaža za 2018. godinu

Postoji mnogo očaravajućih plaža na svijetu i svaka je na svoj način posebna. Donosimo vam popis top 5 plaža.

1.ANSE COCOS, LA DIQUE (Sejšeli)

Predivna plaža Anse Cocos koja se nalazi na zapadnoj obali La Digue, smatra se kao idealna slika jedne plaže. Očarava sa sitnim bijelim pijeskom; tirkiznom, posebno bistrom vodom; uvalama i netaknutom prirodom. La Digue je četvrto po veličini administracijsko područje na otoku Sejšeli. Nevjerojatna prirodna kulisa džungle, bijeli pijesak i posebno lijepe granitne stijene te palme oduzimaju dah.

2. WHITE BEACH, BORACAY (Filipini)

Sjajno bijeli pijesak i palme na plaži White na otoku Boracay u smjeru sjevera postaje sitniji i voda je plitka. Na jugu plaža postaje strmija i morsko dno puno je koralja. White Beach je najduža i najljepša plaža na ovome otoku. Zbog koraljnih grebena i velikih riba ona je za ronioce najoptimalnija.

3.CALA MITJANA, MENORCA (Španjolska)

Zaštićena prirodna uvala Cala Mitjana koja se nalazi na balearskom otoku Menorca udaljena je nekoliko kilometara od kupališta Cala Galdana. Ova plaža posebno pruža lijep utisak kroz jako bistru, zeleno tirkiznu vodu. Uvala je pravi raj za ronioce.

4. PLAYA SIRENA, CAYO LARGO (Kuba)

Na otoku oduševljavaju prije svega beskonačno bijele plaže, ali i koraljni grebeni kao i palme. Voda je kristalno čista i tirkizna. More je pogodno za plivanje, ali i za sportove u/na vodi kao što su ronjenje, jedrenje, windsurfing i skijanje na vodi. Zahvaljujući zaštićenom grebenu valovi su blagi.

5. LAWAKI BEACH HOUSE, BEQA ISLAND (Fidži)

Posebno ronjenje na predivnoj plaži Lawaki, sa staklasto prozirnom vodom i zahvaljujući nedirnutom koraljnom grebenu stvara nezaboravno i bajkovito iskustvo. S malo sreće možete promatrati i grebenskog morskog psa. Predivna plaža je čista i održavana. Sitni pijesak je bijel i crn te nudi apsolutnu idilu.

Katarina Viktorija Mabić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Vedro
  • Temperature: 1°C