Robot Erika postaje TV voditeljica

robotika
Robot Erika postaje TV voditeljica

Čovjekoliki robot imena Erica mogao bi postati službeno prvi TV voditelj u povijesti robotike. Ili televizije. Ovo nije prvi put da je jedan robot postao dijelom neke neobičnije profesije, ali ovo je ipak jedan posve čovjekoliki robot.

Erica je, dakle, jedan od onih robota koji su najsličniji pravom ljudskom biću, a uskoro će postati voditeljica vijesti u Japanu. Njezin dizajner, dr. Hiroshi Ishiguro, vjeruje da Erica ima “dušu”. Erica bi trebala imati svoj nacionalni debi u Japanu ovog travnja. Dr. Ishiguro, voditelj Laboratorija za inteligentne robote na Sveučilištu u Osaki pokušava Ericu staviti na TV još otkad je stvorena, 2014. godine. Konkretni detalji kada bi se točno u travnju, i na kojem TV programu, Erica trebala konačno pojaviti za sada još uvijek nisu poznati.

Dr. Dylan Glas je dvije je godine proveo radeći na njenom “umu i osobnosti”. “Erica je vrlo uzbuđena zbog buduće interakcije s ljudima. Samo o tome govori”, izjavio je Glas. “Mislim da ju prilično zanima učenje o vanjskom svijetu", prenosi geek.hr.

Dr. Ishiguro je također dodao kako je ona “najljepši i najčovječniji autonomni android na svijetu”. No trenutno Erica ne može pokretati ruke i noge i ima svega “20 stupnjeva slobode”. No, u stanju je odrediti odakle dolazi zvuk, zna s kim govori i pogledom može pratiti ljude koji šeću po sobi. Njezina silikonska koža i životni pokreti lica potvrđuju da ona prilično podsjeća na osobu od krvi i mesa.

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C