Blagdanske gužve na graničnim prijelazima

Uoči Nove godine na brojnim graničnim prijelazima, kako na ulazu u BiH tako i na izlazu, bilježe se velike kolone vozila

Brojni građani odlučili su novogodišnje blagdane provesti izvan granica Bosne i Hercegovine pa se tako u subotu u večernjim satima bilježe nešto veće gužve u prometu kako na izlazima iz gradova, ali i na graničnim prijelazima.

Najveće gužve, prema informacijama BIHAMK-a, bilježe se na graničnim prijelazima na sjeveru Bosne i Hercegovine, pogotovo na području Bosanske Kostajnice.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša, a na graničnom prelazu Bosanska Kostajnica duge su kolone na ulazu u našu zemlju. Na graničnim prijelazima Bosanska Dubica i Slavonski Brod duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Napominje se da je situacija na svim graničnim prijelazima izuzetno promjenjiva.

Frekvencija prometa je pojačana, a duge kolone vozila ovog popodneva formiraju se na prilazima Mostaru i Sarajevu, na širem području Doboja, kao i na putnom pravcu Vitez-Travnik. Apelira se na vozače da voze opreznije i izbjegavaju rizična pretjecanja. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Večernji list BiH

Objava Blagdanske gužve na graničnim prijelazima pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

mostarski.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima