back to top

Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami

TNT RADIO

Toma i Kata Petričević r. Džidžić proslavili su 60. obljetnicu zajedničkog života. Vjenčali su se 29. siječnja 1964. godine u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Šćitu.

Toma je radni vijek proveo u Njemačkoj, a Kata se, kao i većina ramskih žena, brinula o obitelji i odgoju djece. Bog im je podario petero djece, tri sina i dvije kćeri, desetero unučadi i troje praunučadi.

Kroz život su prolazili lijepe i izazovne trenutke, no sve je to bilo lakše uz uzajamnu  ljubav, razumijevanje i poštovanje. Odvojeni život nije bio nimalo lagan, bio je pun žrtve i odricanja,  ali to je dokaz kako ljubav savladava sve prepreke. Nakon povratka u zasluženu mirovinu Toma provodi umirovljeničke dane sa svojom Katom u Jaklićima.

Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami

Obilježavanje dijamantnog pira započelo  je svetom misom zahvalnicom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Šćitu, u kojoj su prije 60 godina obećali jedno drugom vjernost u dobru i u zlu. Na svetoj misi koju je predvodio njihov sin fra Miljenko Petričević, uz još trojicu svećenika, sudjelovala su djeca, unučad, praunučad, rodbina i prijatelji. Pod misom su svi zajedno zahvalili Bogu za 60 godina braka Tome i Kate te molili Božji blagoslov za preostale godine njihova života. Djeca su zahvalila Bogu za sve što ime je Bog dao po njihovim roditeljima, od rođenja, odgoja i školovanja, stalne brige i izgovorene molitve.

Povodom proslave 60. obljetnice braka slavljenicima je uručen posebni blagoslov svetog oca, pape Franje.

Nakon misnog slavlja druženje je nastavljeno za obiteljskim stolom.

Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami Dijamantni pir Tome i Kate Petričević iz Jaklića u Rami

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima