Direktni letovi iz Mostara za Beograd od aprila do oktobra tri puta sedmično

Direkta zračna linija na relaciji Mostar-Beograd bit će dostupna od kraja aprila do oktobra tri puta sedmično, a karte bi u prosjeku, neslužbeno, trebale biti oko 60-65 eura, kazao je u razgovoru za Fenu direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel.

– Air Serbia ispunila je uvjete Javnog poziva za uspostavu redovnih letova za 2024. godinu i obavljat će direktne letove na relaciji Mostar – Beograd – Mostar. Mislim da je 22. aprila prvi let, a bit će dostupni do završetka oktobra uz mogućnost produženja. Predviđeno odvijanje letova je tri puta sedmično, i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom. Nadam se da ćemo kroz narednih sedam do deset dana definirati sve ostale tehničke detalje i potpisati ugovor. Ako sve bude u redu nakon toga ćemo pustiti karte u prodaju. Neslužbeno, prvi set povratnih karata trebao bi u prosjeku biti oko 60, 65 eura – kazao je Đuzel.

Druga kompanija koja je ispunila sve uvjete Javnog poziva je italijanska aviokompanija SkyAlps.

– Oni su predložili povezivanje Mostara s Rimom, Barijem, Veronom i Munchenom, trenutno smo u procesu definiranja ugovora, a ja očekujem da bi on trebao biti potpisan do srijede, nakon čega bismo, također, odmah pustili karte u prodaju i nadamo se da neće biti negativnih iznenađenja. Također, u razgovorima smo s poljskim LOT-om, postoji nekakva minimalna šansa za dogovor, ali to je još daleko od realizacije, tako da je je za sada to ovih šest ruta, tri prijevoznika SkyAlps, Croatia Airlines i AirSerbia. Mislim da je to jako dobro – naglasio je Đuzel.

Kazao je da je zadovoljan letovima u 2023. godini u kojoj je mostarski aerodrom imao 20.500 putnika.

– Ja sam imenovan za direktora u maju 2023. godine, mi smo u tom kratkom periodu nekako sve posložili, završili smo godinu s 20.500 putnika, a gotovo 99 posto tog prometa obavljeno je u zadnjih šest mjeseci. Ta tendencija rasta putnika je nastavljena i možemo reći da smo zadovoljni – istaknuo je direktor Zračne luke u Mostaru.

federalna.ba/Fena

mostarski.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima