DOBRO vam oblačno, kišno i vjetrovito jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je 8 stupnjeva C, puše vjetar, nebo nad duvanjskim krajem prekriveno je sivim oblacima, kiša pomalo pada, a sunce još spava iza oblaka, iznad dragih planina.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, oblačan, kišovit, tmuran, ali topao za ovo doba godine i nekako ovo mlako vrijeme u srcu zime mnogima utječe i na zdravlje i na raspoloženje. Pokušajte ne podleći djelovanju vremena, djelujte vi svojim optimizmom, svojom vedrinom na oblačno nebo, a tu vedrinu širite i na osobe oko sebe, ako su toga vrijedne.

Ako svojim ponašanjem, svojom negativnom energijom i pokušaju utjecati na vas, zaobiđite ih, ignorirajte, ako vam je Bog dao strpljenja, pa ne reagirate odmah, u afektu, burno odgovarate na provokacije, na uvrede istom ili još žešćom mjerom. Ako možete strpite se, ako morate otvarati usta tada brojite do deset, do sto ili po preporuci naših baka ulijete malo vode u usta i zadržite ju. Mnogi misle i govore da je zdravije sve “izbaciti iz sebe, ne guvljati u sebi”, jer se nakupi nepravde koja će jednom ipak buknuti, provriti iz vas. Kako odgovoriti na nepravdu, na uvrede, na provokacije svatko odlučuje sam: vratiti istom mjerom ili ignorirati? Naše je mišljenje da je bolje ignorirati čime se pošalje jača poruka, dakle šutnja, koja nije znak odobravanja, nego poruka da nije dobro biti loš, zao, zavidan čovjek. Ako ta poruka ne dopire do  takvih ljudi, nije do vas, do njih je, oni jednostavno ne podnose druge,  uspješnije ili plemenitije, svejedno, njima smeta svaka riječ, svako mišljenje koje ne odobrava njihove postupke, njima su dobri samo oni koji se njima dive! Takvima neka Bog pomogne…

A vi sa srcem ispunjenim ljubavlju, dušu mirom, vjerujući kako vam je Bog i ovaj dan darovao za dobra djela, za koristan posao, zahvalite mi i s osmijehom na usnama širite pozitivno ozračje svuda oko sebe!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima