back to top

Državljanin BiH osuđen na 25 godina zbog silovanja autostoperke |

TNT RADIO
Državljanin BiH osuđen na 25 godina zbog silovanja autostoperke

Rubino Husović (33), državljanin Bosne i Hercegovine proglašen je krivim i osuđen na 25 godina zatvora zbog teškog djela silovanja autostoperke, rujna, 2021. godine.

Sudsko vijeće Regionalnog suda departmana Vokliz jednoglasno je donijelo ovu osuđujuću presudu koja podrazumijeva i doživotnu zabranu ulaska na francusku teritoriju.

Suđenje trajalo svega tri dana

Kako francuski mediji prenose, suđenje je trajalo svega tri dana, a Husović je već prvog dana priznao sve što mu se stavlja na teret. Kao svojevrsno opravdanje on je naveo da je njegov život bio obilježen obiteljskim nasiljem u BiH, ali sud to nije uzeo u obzir kao olakšavajuću okolnost.

Podsjetimo, on je 25. rujna, 2021. godine u mjestu Senas pokupio dvoje autostopera, mladi par, koji su putovali u pravcu Lurmarena.

– Oglas –

Još uvijek je bio dan i oni su sjeli u Husovićev Alfa Romeo. Međutim, već nakon nekih deset kilometara, Husović je zaustavio automobil, istjerao ih vani i naredio da kleknu i stave ruke iza glave.

Tada počinje prava noćna mora za dvoje mladih ljudi, jer Husović vadi oružje i pod prijetnjom pištoljem im uzima novac i mobilne telefone.

– Oglas –

Pronađen zahvaljujući snimcima nadzornih kamera

Žrtve su se u prvi mah usprotivile, ali kada su vidjeli oružje, nisu imali drugog izlaza. On je zatim naredio djevojci da se skine i da ga zadovolji, dok je držao pištolj na čelu njenog momka. Ona se opirala, ali je Husović postao agresivan i silovao je pred momkom.

Husović tada sjeda u auto i bježi, a mladi par upada u prvu kuću i zove policiju. Husović je pronađen zahvaljujući snimcima kamera video nadzora kada ih je pokupio u Senasu, ali i na osnovu opisa autostopera. Policija ga je pronašla u prikolici u blizini mjesta gdje je i pokupio autostopere, a u njegovom automobilu je pronađen pištolj kao i losobne stvari autostopera

Iako je tijekom suđenja zaključeno da se radi o patologiji psihotičnog tipa, to nije utjecalo na činjenicu da je on priznao sve što mu se stavlja na teret, prenose Nezavisne.

– Oglas –

hip.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima