back to top

FBiH: Vlada od županijskih MUP-ova traži liječničke preglede svih policijskih službenika

TNT RADIO

Vlada FBiH, na prijedlog federalnog ministra unutarnjih poslova Rame Isaka, usvojila je zaključak kojim je od županijskih ministarstava unutarnjih poslova zatraženo da u najkraćem roku obave liječničke preglede svih policijskih službenika, priopćeno je iz Federalnog ministarstva unutarnjih poslova.

U zaključku je navedeno da se prilikom vršenja liječničkih pregleda, koji trebaju biti okončani u najkraćem roku, a najduže za tri mjeseca, poseban fokus stavi na pregled psihičkog zdravlja policijskih službenika.

Također, preporučeno je da se liječnički pregledi policijskih službenika vrše u županijskim javnim zdravstvenim ustanovama.

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Federalnog MUP-a Vahidin Munjić još na početku mandata, odnosno 2023. godine, dogovorili su da će biti izvršeni liječnički pregledi svih policijskih službenika Federalne uprave policije.

Stav ministra Isaka i direktora Munjića bio je da to predstavlja najvažniji prioritet za koji moraju biti osigurana financijska sredstva.

U skladu s tim, u proračunu za 2024. godinu planirana su i osigurana sredstva u iznosu od 220.000 KM za liječničke preglede policijskih službenika Federalne uprave policije Federalnog MUP-a, a koji će početi uskoro.

 

Objava FBiH: Vlada od županijskih MUP-ova traži liječničke preglede svih policijskih službenika pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima