back to top

FINANSIJSKI HOROSKOP ZA PROLJEĆE 2024. GODINE Pogledajte kome stižu dobici, a od koga će novac bježati

TNT RADIO

OVAN

Strpite se jer u vama se neće odmah probuditi potreban nalet energije. Ne frustrirajte se zbog toga. Bolje pronađite u sebi sklad i pružite sebi priliku pri postavljanju određenih parametara.

Ulaskom u april očekuju vas promjene kojima već duži period težite. Tada je pravo vreme za investicije jer ističe se novčani priliv koji vam je potreban kako biste realizovali svoje ciljeve. Razmišljate konstruktivno i dugoročno.

BIK

Budite oprezni i očekujte neočekivano. Zvezde bi vas mogle nagraditi slasnim dobitkom, ali biće isplativ samo ako pametno složite svoje prioritete.

Ne zanosite se i ne budite rasipni. Ako vam je potrebna određena promjena, životni zaokret, proljeće je idealno doba za to. Vodite se logikom i ne srljajte: samo tako nećete pogrešiti.

BLIZANCI

Baš kao i Ovan, i vi se morate strpiti, ali iz drugih razloga. Proljetnji period nudi vam pregršt prilika za usavršavanje i postizanje ciljeva, ali zvijezde će vas finansijski nagraditi tek nešto kasnije, tokom ljetnjih dana u julu.

Dobra je vijest što vas ne čekaju nikakve trzavice. Imate priliku da uživate u malim zadovoljstvima do tada. Ne treba da se stežete, ali ujedno nije pametno ići u drugu krajnost sada. Ako imate dugove ili gubitke, smiješi vam se skoro rješenje.

RAK

Ovog proljeća fokusirajte se na svoj dom i porodicu. Možda ćete odlučiti da uložite u poboljšanje stanovanja ili razmotriti alternativne izvore prihoda poput iznajmljivanja prostora. Iskoristite svoje kreativno razmišljanje za analizu dosadašnjih investicija i želja budućnosti.

Svakako se u vama budi osoba sposobna da vlada finansijama. Smeši vam se nagrada za hrabrost, ali samo ako je zasnovana na racionalnim, ne i emotivnim odlukama.

LAV

Nude vam se prilike za vrlo zanimljive finansijske poteze. Zamislite da ste u igri šaha, s vrlo iskusnim igračima, ali čak i ako ne razumijete pravila, upravo ste vi korak ispred svih. Igrajte odvažno i oslonite se na svoj šarm koji je neodoljiv potencijalnim investitorima ili nadležnim osobama.

Ako imate konkretan projekat i pristup poslovanju, svakako biste mogli da dobijete i više nego što očekujete. Pripazite ipak i ne trošite previše na luksuzne predmete koji vam trenutno nisu baš potrebni.

DJEVICA

Ova je godina za vas u mnogo čemu transformativna. Donijeli ste određene odluke ili su pred vama brojne prilike. Znate da se nosite s izazovima, a proljeće koristite kao inspiraciju za reorganizaciju liste prioriteta, posebno u finansijama.

Vrijeme je za štednju, koja će se vrlo brzo isplatiti. Savjetujte se s onima koji su stručni i u tom polju i investirajte u skladu sa savjetima.

VAGA

Proljeće vam nudi stabilnost. Moći ćete napokon da odahnete i sagledate sve što ste do sada stvorili s ponosom i olakšanjem. Dišite. Možda vam se ne smeše neočekivani dobici, ali vaša je situacija zaista zavidna.

Mnogi ne znaju da cene ovaj period u kom imaju priliku da se opuste. Ako niste već dugo uživali u putovanju ili kupovini, sada imate priliku da to učinite, bez opterećenja.

ŠKORPIJA

Očekuje vas ozbiljna revizija, ali i velike finansijske promene. Priznajte sebi gde najviše grešite kada je reč o novcu jer inače nećete biti u prilici da stvorite nove prilike koje donose dobit.

Definišite svoje slabosti, ali i snage karaktera i pristupa finansijama i delujte produktivnije. Tada ćete početi da uviđate rezultate koji će u početku biti maleni, ali vrlo, vrlo vredni, piše Sensa.hr.

STRELAC

Neobično za mnoge pripadnike ovog slobodnog znaka, proljeće će u vama probuditi i duh koji traži stabilnost, pa ćete se uhvatiti kako razmišljate o potencijalnim ulaganjima. Bilo da je riječ o nekretnini ili projektu koji u vama budi interes, znaćete da pogodite u šta vrijedi investirati prije ostalih.

Smiješi vam se sreća jer vidjećete ono što je drugima promaklo, a ključno je za dobit. Nazovimo to vrlo korisnim potencijalom. Vjerujte svojoj intuiciji, ona je vaš najbolji saveznik ovog proljeća.

JARAC

Zašto ste često najstroži prema sebi i lišavate se malih zadovoljstava? Upitajte se odakle dolazi taj praktičan, ali i strašljiv duh, glas koji vas tjera na to.

Proljeće vam daje priliku da se oslobodite tereta i da pružite sebi uživanje u trenutku. Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i stavite sebe na prvo mjesto. Nagradite se za trud.

VODOLIJA

Vrijeme je za kreativno djelovanje. Mogli biste da imate priliku da uđete u novi posao koji je veoma inovativan i donosi dobitak.

Budite otvoreni za nekonvencionalne pristupe finansijskim situacijama; poput crowfundinga. Iznenadiće vas interes koji biste mogli da pobudite.

RIBE

Vaša intuicija vodi do iznenađujućih finansijskih prilika koje možda nisu bile očigledne. Može se dogoditi da se pojave neobične ili neočekivane prilike za zaradu novca ili investiranje koje se pokazuju kao izuzetno korisne.

Važno je biti otvoren za nove mogućnosti i vjerovati u svoju sposobnost za prepoznavanje prilika.

BONUS VIDEO:

FINANSIJSKI HOROSKOP ZA PROLJEĆE 2024. GODINE Pogledajte kome stižu dobici, a od koga će novac bježati Aloonline.ba.

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima