back to top

Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru i načelnik Jozo Ivančević u obilasku gradilišta tvornice “GS-Rama”

TNT RADIO

Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru dr. Marko Babić posjetio je općinu Prozor-Rama u sklopu redovnih obilazaka vezano za održavanje konzularnih dana. Upravo taj posjet iskoristio je za susret s domaćinom, načelnikom općine Prozor-Rama dr. Jozom Ivančevićem.

Nakon susreta i razgovora u uredu načelnika Ivančevića, zajednički su obišli tvornicu GS Rama koja je u završnoj fazi gradnje.

Nakon sastanka i obilaska tvornice “GS-Rama” dr. Jozo Ivančević je kazao: „Dobrom suradnjom s Generalnim konzulatom i konzulom gospodinom Markom Babićem otvoreni su konzularni dani u Prozoru kako naši građani koji trebaju konzularne usluge ne moraju ići u Mostar. Konzul Babić se pokazao kao veliki prijatelj Rame i prati aktivnosti općine Prozor-Rama.”

„Gospodin Babić je bio i na polaganju kamena temeljca za tvornicu ‘GS-Rama’, stoga smo iskoristili ovaj posjet kako bismo zajednički obišli tijek radova u Poslovnoj zoni Izlaz. Napredak radova je dinamičan i očekujemo početak rada tvornice početkom lipnja ove godine. Vjerujemo da će konzul Babić u svojoj komunikaciji u diplomatskim, gospodarskim i političkim krugovima prenijeti naša nastojanja da zadržimo ljude da ostanu raditi u svome mjestu. Ovo je jedan od uspješnijih projekata u okruženju, a vjerujemo da može poslužiti  kao primjer i drugim ulagačima, primjerice iz Republike Hrvatske. Dobro bi bilo ukazati i na projekte koji su opstruirani, a sufinancirani su sredstvima Vlade Republike Hrvatske kao što je Dom za stare i nemoćne Rama Šćit. Projekt tvornice pokazuje kako se lakše dogovarati i raditi s ulagačima koji će u tu tvornicu uložiti 40 milijuna, dok pojedini naši ljudi opstruiraju gotov projekt u koji je financirala Općina i pomogla Vlada Republike Hrvatske“, zaključio je dr. Jozo Ivančević, načelnik općine Prozor-Rama.

Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru i načelnik Jozo Ivančević u obilasku gradilišta tvornice “GS-Rama”

“Generalni konzulat Republike Hrvatske teritorijalno pokriva i područje općine Prozor-Rama i već dugo godina se svakog drugog ponedjeljka održavaju konzularni dani u Rami, tako da je potrebno povremeno kontaktirati u vezi sa uvjetima održavanja tih dana. S druge strane, kada sam već u Rami htio sam vidjeti tvornicu koja se gradi na prostoru općine Prozor-Rama. Radi se o jednoj velikoj investiciji od 40 milijuna maraka, koja će u početnoj fazi zapošljavati stotinu ljudi, a u završnoj možda i do 300”, osvrnuo se na svoj posjet Rami generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić te dodao: “Ovo predstavlja ogroman napredak za Ramu i za zapošljavanje u Rami, za sve stanovnike Rame. Moja je, na neki način, i obaveza da obilazim ovaj prostor i Hrvate koje žive na ovom prostoru, pošto je on prostor generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru. Moja je obaveza da pratim njihove potrebe i život, da potičem i pomažem, koliko to može generalni konzulat činiti za Hrvate, kao i za sve druge.”

Babić se kratko osvrnuo na pitanje mogu li ovakva kapitalna ulaganja biti poticaj za neke ulagače iz Hrvatske

“Mislim da može, jer ako ovdje mogu investirati stranci, mislim izvan naših područja, onda nema nikakavog razloga da i hrvatske tvrtke koje nađu svoj poslovni interes, investiraju ovdje. Osobito zbog toga jer sam kroz ovaj projekt vidio da se olakšavaju svi mogući uvjeti da se dođe do dozvola, da se investira. Sve se rješava brzo bez velikih administrativnih zapreka. Tako da mislim da je to formula kako revitalizirati ovaj kraj i kako osigurati ljudima da ovdje opstanu. Naravno, i da se neki koji su otišli i vrate”, kazao je Babić.

Svoja iskustva s općinom Prozor-Rama Babić promatra upravo kroz održavanje konzularnih dana te ističe: “Uvijek smo imali jedan korektan i kooperativan odnos. Dapače, rukovodstvo općine Prozor-Rama je razumijevalo potrebe, i svojih građana i konzulata, da se ti dani održavaju. Tako da moram istaknuti da je suradnja na tome tekla u redu. Mogu govoriti i o onome što vidim i čujem od drugih da su u realizaciji svojih projekata u općini Prozor-Rama također nailazili na razumijevanje. Moram reći da nemam nikakvih negativnih iskustava, svojih ni tuđih.”

Babić je istaknuo kako je bio gost na polaganju kamena temeljca za tvornicu “GS-Rama” te da još od tada prati cijeli proces izgradnje. Stoga se raduje i konačnom svečanom otvorenju pogona.

Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru i načelnik Jozo Ivančević u obilasku gradilišta tvornice “GS-Rama”

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima