HDZ 1990 Mostar: Organizacija urbanog života u režiji Gradske uprave Mostara

Zdravom razumu je nepojmljivo sa koliko nemarnosti, nestručnosti  i lakonskoga odnosa, gradske službe organiziraju urbani život u Mostaru i na koji način planiraju i izvode građevinske zahvate na gradskoj prometnoj infrastrukturi, priopćio je Gradski Odbor HDZ-a 1990 Mostar.

-Više od pola godine se izvode radovi na rekonstruiranju prometnice Petra Krešimira IV od Spajalice do Gradskoga stadiona. U imalo organiziranijim gradovima sličan obim radova se završava u par mjeseci. Pogotovo ako je u pitanju jedna od najfrekventnijih i za urgentnu medicinsku skrb najvažnija prometnica u gradu. Jer je najkraća i najbrža frekvencija od službe Hitne medicinske pomoći do Centra urgentne medicine na Bijelom Brijegu. Građanima je poznato koliko je zatvaranje ove prometnice izazvalo gužvi, zastoja i prometnoga kolapsa. Da problem bude veći, za obilaznicu je izabrana jedna od najnefunkcionalnijih gradskih prometnica.  I to bez prethodnog jednosmjerneog reguliranja prometa, kako bi se maksimalno skratilo vrijeme intervencije urgentnim medicinskim vozilima, navode iz HDZ-a 1990.

 -I umjesto pojačanoga revizijskoga nadzora i inspekcijskih intervencija, da se iz poštuju rokovi i ubrza gradnja, gradska uprava je u maniru lošeg gospodara, priredila Mostarcima još jedan biser u nizu organizacijskog planiranja. Da su se svojski potrudili, da naprave još veći problem ne bi se domislili genijalnijem izumu od ovoga što su napravili. Dosljedni sebi, nepogrešivo su izabrali vrijeme i mjesto početka radova na rekonstruiranju gradskog stadiona. Pa su zatvorili i zaobilaznicu koja je koliko toliko kompenzirala put do Urgentnoga centra. I zaobilazni put do gradske bolnice, uvelike produžili preko Smrčenjaka i Ilića. Prva reakcija zdravog razuma na nepojmljivu neodgovornost i nestručnost je nevjerica. Razum bi nekako mogao i prihvatiti spoznaju o lošoj organiziranosti i nestručnosti gradskih službi, koja je višedecenijski poslovična, ali je nemoguće prihvatiti toliku dozu bezobzirnosti i neodgovornosti prema sugrađanima kojima je doslovno svaka sekunda granica između  života i smrti. Tko nikada nije sudjelovao u tragikomičnom prometnom cirkusu neka krene tragom zaobilaznice od Doma zdravlja, preko Ilića ili Smrčenjaka do CUM-a na Bijelom Brijegu. Da bi ironija bila veća, gradonačelnik Mostara, doktor medicinskih znanosti i bivši ravnatelj Doma zdravlja bi, kao takav, trebao biti najupućeniji u značaj i hitnost Urgentne medicine. Ovi propuste iz njegove nadležnosti bi se mogli objasniti kao neupućenost u infrastrukturne zahvate  ili nezainteresiranost za gradske probleme. Bit će da je u pitanju i jedno i drugo, navode iz HDZ-a 1990.dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima