Jednokratna novčana potpora redovitim studentima za troškove prijevoza

Na sjednici Gradskoga vijeća Livna donesena je odluka po kojoj svi redoviti studenti, s prebivalištem na području  Livna tijekom posljednje dvije godine, ostvaruju pravo na sufinanciranje troškova prijevoza u vidu jednokratnog novčanog iznosa uz ispunjavanje određenih uvjeta. Jednokratnim novčanim iznosom sufinancirat će se troškovi prijevoza redovitim studentima koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.

Svi redoviti studenti čije je mjesto studiranja udaljeno do 150 kilometara od mjesta prebivališta dobit će jednokratni novčani iznos od 120 maraka. Redoviti studenti kojima je mjesto prebivališta udaljeno od mjesta studiranja više od 150 kilometara dobit će jednokratni novčani iznos od 250 maraka.

Kako bi ostvarili pravo na jednokratnu naknadu studenti, uz zahtjev za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza, moraju priložiti original potvrdu o prebivalištu ne stariju od tri mjeseca, rodni list, original potvrdu o statusu redovitog studenta od nadležne visokoškolske ustanove za akademsku godinu za koju se dodjeljuje subvencija ne stariju od mjesec dana, te kopiju potvrde o broju transakcijskog računa.  Zahtjev, koji je u prilogu, podnosi se Službi za opću upravu i društvene djelatnosti putem šalter dvorane u zgradi Gradske uprave Livna. Zahtjev je moguće podnijeti do kraja akademske godine.

Privitci

  • Zahtjev za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza studenata

livnovine.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima