Članice PRUMO-a s osnovcima učili o sigurnom korištenju Interneta

MOSTAR
Članice PRUMO-a s osnovcima učili o sigurnom korištenju Interneta

Članice Udruge studenata odnosa s javnošću – PRUMO, Ana Mikulić i Klara Zovko, održale su u Narodnoj knjižnici Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) predavanje o sigurnom korištenju Interneta, povodom Međunarodnog dana sigurnijeg Interneta.

Sudionici predavanja bili su učenici petog razreda Osnovne škole Petra Bakule Mostar, koji su uz pratnju učiteljice Pauline Jukanović i knjižničarke Sanje Primorac, pozorno slušali edukatorice te se iskazali u aktivnoj diskusiji.

Predsjednik udruge studenata PRUMO Marko Mlikota je kazao kako je pozitivno iznenađen znanjem mališana.

„Učenici koji su sudjelovali na predavanju pokazali su zavidnu informiranost o aktualnim trendovima na internetu i društvenim mrežama, a održanim susretom željeli smo im skrenuti pozornost za na njihove aktivnosti u online svijetu i utvrditi navike pravilnog korištenja Interneta“, rekao je.

Mlikota dodaje kako su njegove kolegice Mikulić i Zovko s osnovcima obradile teme zaštite na društvenim mrežama i nasilja na internetu.

Voditeljica službe za rad s korisnicima Narodne knjižnice Zorica Marić ističe kako se ovakvom, ali i budućim edukacijama želi doprinijeti razvoju kritičkog mišljenja djece u funkciji medijsko-informacijske pismenosti.

„Učenici su kroz druženje s studentima stekli potrebna znanja koja su neophodna s razvojem tehnologije. Ovim i sličnim aktivnostima Narodna knjižnica HNŽ, Mostar, kao središnja ustanova  kulturnog i obrazovnog djelovanja edukacijom želi unaprijediti znanje korisnika i svih zainteresiranih građana“, rekla je Marić.

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima Dana sigurnijeg interneta, kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu, a koji ima za cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista