Akademski zbor Pro musica održao koncert sakralne glazbe

KOSAČA
Akademski zbor Pro musica održao koncert sakralne glazbe

U Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače Akademski zbor Pro musica održao je koncert sakralne glazbe pod nazivom "Tko pjeva - dvostruko moli".

Akademski zbor Pro musica izveo je skladbe koje su nastale u vremenskom rasponu od polifonije iz XVI. stoljeća do suvremenih djela XXI. stoljeća.

Posjetitelji su tako mogli čuti polifone motete G. P. da Palestrine, J. Arcadelta i T. L. de Victorije, Mozartov Ave verum, napisan za blagdan Tijelova 1791. i stavak Lacrymosa iz njegova Requiema, napisan netom prije nego što je umro; Rossinijev Salve o Vergine Maria te stavak iz oratorija Dona eis requiem maestra don Dragana Filipovića, koji je i dirigirao izvedbom.

Kao solisti nastupili su mezzosopranistica Monija Jarak i bariton Karlo Milićević, a skupa s njima u kvartetu su pjevali i Josipa Krezić, sopran i Hrvoje Merdžo, bas. Koncert je na glasoviru pratila prof. Marijana Pavlović. Završen je dojmljivom izvedbom Aleluje iz oratorija Mesija, Georga Friedricha Handela.

Iz Akademskog zbora Pro musica najavljuju sljedeći nastup - tradicionalni božićni koncert koji će se održati 22. prosinca.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista