Davor Pavuna novi profesor Sveučilišta u Mostaru

Izazovi umjetne inteligencije
Davor Pavuna novi profesor Sveučilišta u Mostaru

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Davor Pavuna održao je predavanje o temi „Izazovi umjetne inteligencije: Tko će preživjeti?“ te je novi profesor Sveučilišta u Mostaru.

Pavuna je istaknuo kako će kao budući profesor SUM-a nastojati osvijestit mlade o njihovoj briljantnosti i mogućnosti za uspjeh.

„Studenti, vi živite u dobrom okruženju i ne postoji opravdan razlog za vaš neuspjeh dokle god imate svoje pametne mobitele i pristup internetu“, poručio je Pavuna.

Naglasio je kako su roboti danas sastavni dio života i da su oni napredniji nego ljudi te polako zauzimaju radna mjesta ljudima.

„Roboti već jesu zamijenili ljude. U najpoznatijim segmentima društvenih igara kao što je npr. šah roboti su već pobijedili. Mi možemo napraviti umjetnu inteligenciju koja je superiornija od sadašnjeg čovjeka. U stanju smo napraviti entitete, kao terminatore u hollywoodskim filmovima koji su toliko superiorni nad nama. Međutim oni su superiorni samo u inteligenciji, a ne u onom što mi imamo kao što su emocije, suosjećanje, svijest i savjest“, kazao je Pavuna.

Prof. Pavuna je fizičar, izumitelj, sveučilišni profesor koji će svoja znanja prenositi i studentima Sveučilišta u Mostaru od sljedeće akademske godine.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista