Dobitnik Rektorove nagrade za znanstveni rad pokrenuo treninge s trudnicama

Mario Babić
Dobitnik Rektorove nagrade za znanstveni rad pokrenuo treninge s trudnicama

Mario Babić, dobitnik Rektorove nagrade za znanstveni rad, bivši je rukometaš i magistar kineziologije na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Osim što je svoju završnu godinu fakulteta obogatio istraživanjima o fizičkom i psihičkom zdravlju, kao i o zdravlju i tjelovježbi trudnica, za što je nagrađen, svoj je potencijal i poduzetnost iskoristio za pokretanje vlastitih programa.

Mario je autor dva znanstvena rada "Tjelovježba tijekom i nakon trudnoće" i "Povezanost tjelovježbe i duševnog zdravlja" objavljenih u časopisu Zdravstveni glasnik, a također je i jedan od autora rada "Učinak tjelovježbe na kvalitetu života žena srednje životne dobi".

"Rektorova nagrada je takoreći samo jedna kruna na moje školovanje, nagrada za sav trud koji sam uložio te se osjećam ispunjeno i ponosno", kaže za Treci.ba Mario.

Trenutno s kolegicom vodi fitness centar Go&stay, a nedavno je, prvi u Mostaru, pokrenuo i treninge s trudnicama prije i poslije poroda.

"Ideju sam dobio od svoje mentorice tijekom studiranja ali sam je tek uspio sprovesti nakon što sam fakultet završio i odradio razne edukacije. Za sada ide dobro. Svaki početak je težak pa tako i ovaj. Još uvijek se dokazujem, ali doći će sve to na svoje", govori Mateo ističući i kako se takvo nešto u gradu već davno trebalo pokrenuti.

Skoro čitav život Mario je proveo trenirajući rukomet u Hrvatskom muškom rukometnom klubu Zrinjski, a zadnjih sedam sezona bio je član prve seniorske momčadi. Kada je klub, zbog nedostatka sredstava i potpore lokalne zajednice istupio iz Premijer lige BiH, Mario je bio primoran napustiti ga i krenuti drugačijom putanjom.

"Rukomet mi je dosta pomogao u životu, najviše bih istaknuo da me izgradio kao osobu te mi stvorio mnoge dobre navike“, kazao je sugovornik koji je čitavu karijeru proveo u Zrinjskom te zbog toga ne žali.

Darija Markić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista