Iva Trogrlić smatra kako nema izgovora za nerad i neuspjeh mladih u BiH

Dobitnica Rektorove nagrade
Iva Trogrlić smatra kako nema izgovora za nerad i neuspjeh mladih u BiH

“Ove godine sam dobila Rektorovu i Dekanovu nagradu. Najjednostavnije rečeno, veliki vjetar su mi u leđa. Zaista sam dala svoj maksimum, svakodnevno učila, radila i evo rezultat je tu”, kazala je Iva studentica prve godine diplomskog studija Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

S prosjekom 5,0 jedna je od 32 studenata koji su ove godine primili Rektorovu nagradu kao poseban znak za trud i zalaganje u svom visokoškolskom obrazovanju ili za promociju Sveučilišta u Mostaru.

Iva je pokazala veliko zanimanje za ekonomiju već u srednjoj školi u Žepču i odlučila je svoje daljnje usavršavanje nastaviti na Sveučilištu u Mostaru. Priznaje kako joj je prvenstveno cilj bio dokazati samoj sebi da može ostvariti ovakvo nešto u čemu je i uspjela.

“Nagrade su me stvarno pozitivno iznenadile, ovo je još jedan dokaz kako se trud uvijek isplati”, izjavila je Iva.

Objasnila je kako se svakodnevnim angažmanom i dobrim upravljanjem vremenom sve stigne uskladiti te da ukoliko se potrudite rezultat neće izostati. Pored predavanja koje svakodnevno sluša, trudi se izdvojiti barem jedan sat dnevno za učenje, smatra kako je jako važan svakodnevni rad i uključenost.

“Prije svega moram naglasiti da nisam kampanjac, naravno, u vrijeme ispitnih rokova potrebno je i više, ali je suština u redovnom radu i učenju”, objasnila je Iva.

Trenutno je potpuno predana fakultetu, do sada je studij kombinirala s radom međutim trenutni planovi su malo drugačiji. Uključena je u razne studentske projekte i natjecanja, a svo svoje slobodno vrijeme posvećuje druženju s obitelji i prijateljima, ali i samoj sebi.

U budućnosti se vidi na području ekonomije, planira nakon mastera upisati i doktorski studij. “Doktorski studij bi kombinirala s potencijalnim poslom. Još od srednje škole najviše me zanimaju računovodstvo i financije, na fakultetu sam i upisala taj smjer jer mi je cilj certificirati se i dalje usavršavati na tom polju”, rekla je Iva.

Što se tiče mladih u Bosni i Hercegovini smatra kako je sve stvar glave odnosno kako nema izgovora za nerad i neuspjeh.

“Naravno da je svima kratkoročni cilj položiti ispit koji imamo, završiti godinu po godinu fakulteta, ali moramo gledati i dugoročno, iskoristiti sve prilike koje nam se nude, usvajati znanja koja poslije možemo iskoristiti za vlastiti posao, ključ je i u vlastitim ciljevima, van toga nema izgovora”, poručila je dobitnica Rektorove nagrade Iva Trogrlić.

Matea Katić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?
Televiziju
14%
Radio
9%
Tisak
4%
Nove medije
72%
Total votes: 209

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista