Ivan Gudić: Fotografija je prilika da prikažem svijet kao bolje mjesto

student novinarstva
Ivan Gudić: Fotografija je prilika da prikažem svijet kao bolje mjesto

 „Posebno volim fotografirati žene jer postoji nešto što žene posjeduju, a neuhvatljivo je. Kad uspijem izvući ono najljepše od žene i spremiti u vječnost, to me čini sretnim i ispunjenim. Fotografija je strast, umjetnost i život“, kazao je za treci.ba Ivan Gudić, student treće godine novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilište u Mostaru.

Ivan dolazi iz Splita, a u slobodno vrijeme se bavi fotografijom. Smatra da fotografirati nije lako kako se čini, navodi da kao i u svakoj umjetnosti pa tako i u fotografiranju mora postojati x faktor. „No trik se ipak krije u "oku promatrača“.

Ivan je svoju fotografsku priču započeo prije otprilike devet godina, kada je kupio prvi kompaktni fotoaparat.

„Ispočetka sam slobodno vrijeme iskorištavao fotografirajući prijatelje, obitelj, prirodu… Nakon što sam prošao prvo iskustvo s fotografiranjem, odlučio sam iskušati sreću i prijavio se na jedan foto natječaj na kojemu sam osvojio drugo mjesto. To mi je dalo ogroman vjetar u leđa pa sam nakon mjesec dana upisao tečaj 'Osnova fotografije' na Fotoakademiji u Splitu“, objašnjava Ivan.

Njegove fotografije su objavljene na portalima talijanskog Voguea čime se može pohvaliti tek nekolicina fotografa. 

„Radio sam do sada mnogo kampanja, zadnja  je bila za Hrvatsku poštu-“paket21” sa Hrvatskom rukometnom reprezentacijom. Što se tiče dizajna, spomenuo bih brendove Anovi design, Prahir zlatarnice, Monica Sablic, Murva design i mnogi drugi..“

Ivan smatra da su novinarstvo i fotografiranje odličan spoj za 21.stoljeće, u kojem uz dobru fotografiju mora stajati i dobar članak. No kada bi morao birati između novinarstva i fotografije ipak bi odabrao svoju prvu ljubav, a to je fotografija.

Ivan je jako skroman i ambiciozan što nam pokazuje njegova već podosta izgrađena karijera fotografa sa samo 24 godine.

„Uživat ću u sve većoj pruženoj prilici, nastaviti raditi, nadam se, lijepe slike, dok god mene to bude činilo sretnim.“

Milka Volarić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista