Ivan i Anđelo sanjaju o Olimpijadi, a samo će jedan otići u Tokio

Braća Kvesić
Ivan i Anđelo sanjaju o Olimpijadi, a samo će jedan otići u Tokio

Dvojica braće Kvesić porijeklom iz Širokog Brijega dominiraju na karate sceni. Anđelo je student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a Ivan je na studiju fizioterapije, također u Zagrebu. Zajedno treniraju u klubu KK Hercegovina – Zagreb koji sustavno radi i koji je najuspješniji seniorski klub u Hrvatskoj. Karate treniraju od malih nogu i to im je ljubav koja ne prestaje.

„Karate je novi sport na Olimpijskim igrama, međutim u Japanu će vladati veliko zanimanje pošto je otok Okinawa ujedno i hram ovog sporta, a nažalost samo jedan od nas može sudjelovati na Olimpijskim igrama. Sigurno će ovo biti ogroman izazov za nas, ali mi ga dočekujemo raširenih ruku i puni samopouzdanja“, kažu Ivan i Anđelo za Treći.ba.

Anđelo je pet puta bio seniorski prvak Hrvatske u kategoriji +84kg, treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, treće mjesto na Europskom prvenstvu, drugo mjesto na Europskim igrama, prvo mjesto na Svjetskom kupu i druge vrijedne nagrade.

„Osim talenta, potrebno je jako puno i naporno trenirati, imati cilj i nikada ne odustati. Biti okružen pozitivnim ljudima koji su nam podrška u tome što radimo i malo sportske sreće“,  govori Anđelo.

Ivanovo najveće ostvarenje je zlato na Svjetskom prvenstvu u Madridu, drugo i treće mjesto na Europskom prvenstvu, prvo mjesto na Europskim igrama i trenutno je najbliži odlasku na Olimpijske igre u Tokiu.

„Treniramo svaki dan dva puta, ujutro i navečer. Pripremamo se za turnire koji su nam kvalifikacijski za Olimpijske igre u Tokiu 2020. godine. To su najjači karate turniri: Premier League, Svjetska i Europska prvenstva“, navodi Ivan.

S obzirom da u isto vrijeme studiraju i treniraju profesori su kako kažu jako korektni prema njima i redovno im izlaze u susret, s obzirom da svaki dan imaju dva treninga i nije nimalo lako uskladiti treninge i studentske obaveze.

„Za vrhunske sportaše riječ nemoguće zapravo ne postoji, jer da su tako razmišljali ne bi to ni postali. Imamo jasan cilj, uživamo u ovom sportu i gledamo na Olimpijske igre u Tokiu kao na jedan veliki izazov i motiv i želimo medalju“, kazala su braća.

Matej Martinović

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista