Ivan Stojić: Rukometni uzor mi je uvijek bio Ivano Balić

Studiranje i sport
Ivan Stojić: Rukometni uzor mi je uvijek bio Ivano Balić

„Rukometni uzor mi je uvijek bio jedan od najboljih igrača svih vremena i umjetnik s loptom Ivano Balić, to što je on radio rijetko tko je mogao“, kaže Ivan Stojić, student prve godine Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te naglašava da su mu u novije vrijeme uzori mladi igrači iz Hercegovine koji su ostvarili velike karijere, poput Josipa Šarca, Marina Marića i ostalih momaka s kojima se može poistovjetiti.

Ivan se rukometom bavi već deset godina te nastupa za Hrvatski rukometni klub Međugorje u kojem je i započeo svoju karijeru, a izabrao ga je jer je obožavao gledati utakmice hrvatske rukometne reprezentacije.

“Činio mi se kao zabavan sport za baviti se njime i bio sam u pravu, treninzi su mi se svidjeli i do sada sam još uvijek tu”, objašnjava Ivan te dodaje da se prije rukometa okušao u nogometu, ali nije išlo.

Na individualnom planu je imao par nagrada za najboljeg strijelca na međunarodnim i lokalnim turnirima.

“Što se tiče kluba, uvijek nam je cilj biti u top pet naše lige te smo to u ovih pet sezona seniorske lige koje sam igrao i ostvarili, no smatram da su najveća postignuća sva iskustva i prijateljstva koje sam stvorio i doživio”, rekao je.

Navodi da je kroz deset godina bilo dosta toga što ga je motiviralo, od druženja s prijateljima, natjecateljskog duha, ostanka u dobroj formi do pravljenja nekog ozbiljnijeg iskoraka u rukometnoj karijeri.

“Trenutno je motiv velika ljubav prema tom sportu te nada da će se nekad možda otvoriti neka veća prilika”, poručuje Ivan.

“Organizacija vremena je ključna, sve se može stići ako vam je dovoljno stalo do toga”, rekao je i dodao da mu jako puno pomaže i razumijevanje trenera i kluba za sveučilišne obaveze, kao i razumijevanje profesora za sportske obaveze.

“Za sada je plan samo uspjeti održati treniranje i studiranje u isto vrijeme, nastaviti se baviti ovim što volim i vidjeti što budućnost nosi.”,zaključio je Ivan.

Franka Ipša
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista