Jelena Kandić, sportašica, volonterka i tim lider AIESEC– a želi biti veleposlanica UN-a

Svestrana studentica
Jelena Kandić, sportašica, volonterka i tim lider AIESEC– a želi biti veleposlanica UN-a

„Prije par godina došla sam do zaključka da bi moj idealan posao bio veleposlanica UN-a“, kazala je Jelena Kandić koja je iz Beograda došla studirati ruski i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru te s već spremnom vizijom za budućnost. 

Zanimanje za UN Jeleni nije uvijek bilo na prvom mijestu. Osam godina se profesionalno  bavila plivanjem dok ju povreda nije spriječila, a onda je u tom sportu nastavila uživati na način da je na prvoj godini fakulteta bila pomoćni trener plivanja u Plivačkom Klubu Velež Mostar. Uz to se odlučila okušati u poslu volonterskog profesora engleskog jezika na UWC Mostar. 

Zbog nepovoljno posloženih datuma danas studira u Mostaru. „Datumi prijemnih ispita u Beogradu, gradu u kojem sam rođena, nisu se poklapali s našom maturom te sam odlučila upisati dvopredmetni studij ruskog i engleskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Mostaru”.

Jelena se tečno služi i engleskim te ruskim koji je naučila za vrijeme života u Moskvi, a njemačkim jezikom se služi na razini B1. Otkrila nam je da ima posebnu ljubav prema putovanjima na koje je navikla od malena.

“Trenutno dajem instrukcije za djecu, idem u teretanu i tim lider sam AIESECa za lokalnu kancelariju Mostar od 2019. godine. Trenutno smo u procesu primanja novih članova u AIESEC, tako da bih to istakla kao projekt kojim se trenutno bavim”, kazala je Jelena.

Poručuje studentima da se aktiviraju u nekim organizacijama „da pohađaju razne tečajeve, idu na seminare poput Model United Nations, koji je super za osobe koje zanima UN, nek treniraju, zabavljaju se, putuju i tako rade na sebi jer će se sve to nekada isplatiti.”

Antea Stipić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista