Kako studenti usklađuju fakultet i posao?

anketa
Kako studenti usklađuju fakultet i posao?

Školarina, smještaj, hrana, izlasci neki su od razloga zbog kojih se studenti odlučuju za rad tijekom studiranja. Na koji način studenti usklađuju posao i fakultetske obveze doznajte u anketi.

"Predavanja su mi ujutro pa mi je poslodavac izašao u susret, radim samo popodnevne smjene. Zaradom sam zadovoljna, uspijevam zaraditi dovoljno novca da se sama financiram", izjavila je Jelena Šutić, studentica Teološko-katehetskog institiuta u Mostaru.

"S obzirom na to da mi fakultet iziskuje mnogo vremena, poslodavac mi izlazi u susret. Vjerojatno kako bi me zadržao, zbog nedostatka radnika. Što se tiče financiranja, uvijek može bolje", rekao je Luka Čule, student Fakulteta zdravstvenih studija.

"Trenutno ne radim jer posao ne mogu uskladiti s fakultetom, ali imam prijašnjeg iskustva s radom preko studentskog servisa, nažalost negativnog. Isplate, koje su kasnile i po tri mjeseca, nisu mi bile dovoljne za samofinanciranje", kazala je Ivona Arapović, studentica Ekonomskog fakulteta.

"Imam sreću što radim u obiteljskom obrtu, tako da mi posao ne stvara problem prilikom studiranja", kazao je Roberto Čović, student Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

"Radim uglavnom vikendom, ali i radnim danima kada mi to fakultetske obveze dopuštaju. Osobno mi je važno novac zaraditi vlastitim trudom i tako olakšati roditeljima", govori nam Matea Katić, studentica Filozofskog fakulteta.

„Posao i fakultet jedva uspijevam uskladiti, ali mora se. Što se novca tiče, nikad dosta“, kaže Ivan Kolobarić, student Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike.

Mateo Čule / Darija Markić / Tereza Šušnjara

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista