Laura Latina Zovko: Još kao dijete radije sam se igrala sam se loptama nego lutkama

Dobitnica rektorove nagrade
Laura Latina Zovko: Još kao dijete radije sam se igrala sam se loptama nego lutkama

 

Tenis. Judo. Plivanje. Sportovi su kojima je trenerica dobitnica Rektorove nagrade Laura Latina Zovko, studentica četvrte godine preddiplomskog Studija fizičke kulture na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Sport je od djetinjstva dio njenog života i brojni članovi obitelji se bave upravo tenisom. Inspiracija je došla od njenog djeda koji je trener tenisa i rukometa, a Laura Latina je željela biti baš kao on. „Ljubav prema sportu rodila se vrlo rano. Još kao dijete radije sam se igrala loptama nego lutkama“, rekla je Laura Latina.

Privlačila ju je ideja da čitav život radi ono što voli i budi ljubav prema sportu kod djece no put do fakulteta nije bio jednostavan. Uz članove obitelji koji su prethodno završili fizičku kulturu, bila je svjesna kolika je fizička sprema potrebna. Kroz srednju školu se susrela s dišnim problemima i to je bio trenutak u kojem je mislila da taj fakultet nije za nju.

„U vremenu kad su počele odluke o upisu fakulteta rođak me pozvao da dođem u tenis klub pomoći na treningu za djecu. Postala sam svjesna koliko mi rad na terenu donosi sreće i shvatila da je to moj životni poziv“, objasnila je Laura Latina.

Nakon završetka fakulteta planira se baviti poslovima koje trenutno radi ili raditi u školi. Tijekom studija susrela se sa sportovima s kojima nije ranije imala doticaj i tako razvila zanimanja za druge aktivnosti. Jedan od tih sportova je judo. Iako joj je prije fakulteta bilo nezamislivo da će raditi kao trenerica juda, njen talent je zapažen i dobila je preporuku za posao.

„Provela sam toliko vremena u gimnastičkoj dvorani, vježbajući razne sportove, ne misleći da će me netko baš tu zapaziti i preporučiti za posao. Čudni su putevi Gospodnji“, rekla je Laura Latina.

Slobodno vrijeme provodi u okruženju ljudi koje voli i u brojnim hobijima. Unatoč tome što od brojnih obaveza i studiranja često nema vremena za druge aktivnost, voli posao koji radi i ne može zamisliti da to prestane. Navodi da se oko nje za virjeme pandemije i nije puno toga promijenilo.

Klara Zovko

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista