Na SUM-u održana sjednica Hrvatskog studentskog zbora

Građevinski fakultet
Na SUM-u održana sjednica Hrvatskog studentskog zbora

Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru proteklog je vikenda održana sjednica Hrvatskog studentskog zbora.

Hrvatski studentski zbor vrhovno  je predstavničko tijelo te okuplja studentske predstavnike svih visokih učilišta Republike Hrvatske. Jedino je tijelo koje ima legitimitet predstavljati sve studente Republike Hrvatske, a Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru pridruženi je član Hrvatskog studentskog zbora. Bitno je naglasiti da se Hrvatski studentski zbor već četvrti put sastaje upravo u Mostaru, kako bi se uspostavili bolji odnosi i poboljšala komunikacija s kolegicama i kolegama iz Republike Hrvatske. 

Osim redovitih točaka dnevnog reda, ova sjednica je bila značajna za etabliranje Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru čime se usvojio prijedlog veće uključivosti studentskih predstavnika u rad s nacionalnim institucijama kako bi na dobrom primjeru i prakse iskustveno i djelotvornije radili na  unapređenju studentskog standarda na svojoj zakonodavnoj razini pokrivajući područja od studentske prehrane, studentskih projekata, prava i obaveza studenata te studentskog smještaja.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru istaknuo je važnost intenziviranja te podizanja ove suradnje na veću razinu. Jedan od bitnih pokazatelja intenziviranja i poboljšanja odnosa bilo je imenovanje, od strane predsjednika Hrvatskog studentskog zbora, članice Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, Helene Stanić, na funkciju glasnogovornice Hrvatskog studentskog zbora. Ovo je samo jedan od mnogih načina efektivnije i bolje suradnje Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog studentskog zbora.

Studente je pozdravila i prorektorica za međunarodnu suradnju SUM-a prof. dr. sc. Sanja Bijakšić koja je naglasila iznimnu kvalitetu suradnje Sveučilišta u Mostaru sa sveučilištima u Hrvatskoj te je istaknula broj studenata iz Republike Hrvatske koji studiraju upravo ovdje, na Sveučilištu u Mostaru.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista