Održan okrugli stol o temi "Mogućnosti i smjernice za budućeg nastavnika njemačkog jezika"

Filozofski fakultet
Održan okrugli stol o temi "Mogućnosti i smjernice za budućeg nastavnika njemačkog jezika"

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održan je okrugli stol o temi "Mogućnosti i smjernice za budućeg nastavnika njemačkog jezika" u organizaciji Studija njemačkog jezika i književnosti. 

Dr. sc. Magdalena Ramljak je istaknula kako su studenti koji završavaju svoje obrazovanje osposobljeni za samostalno izvođenje nastave u odgojno-obrazovnim ustanovama svih profila. „Osposobljeni su i za daljnje učenje i usavršavanje, za aktivno sudjelovanje u stručnim i znanstvenim istraživanjima iz područja njemačkog jezika te za prevoditeljske poslove, kao i za brojne druge poslove u gospodarstvu, kulturi i ostalim granama“, kazala je dr. sc. Magdalena Ramljak.

Prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta SUM-a doc. dr. sc. Marko Odak je istaknuo kako studenti trebaju imati na umu da se obrazovanje proteglo s tzv. pripremnih godina na cjeloživotno učenje i da će to uvelike utjecati na konkurentnost na tržištu rada.

„Agencija za znanost i visoko obrazovanje iz RH, čiju smo reakreditaciju prošli u svibnju 2017. godine pohvalila je izvannastavne aktivnosti koje organiziramo za studente i dala određene preporuke i upravo je tema ovog okruglog stola jedna od aktivnosti koja doprinosi tome da studenti nakon studija mogu što kvalitetnije odgovoriti na društvene potrebe i izazove“, kazao je prodekan Odak.

Prof. dr. sc. Senka Marinčić, pročelnica Studija njemačkog jezika i književnosti je istaknula važnost teme te se nada da će okrugli stol prijeći u tradiciju i proširiti se na ostale jezične studije kako bi studenti nakon završetka dobili uputnice za daljnji rad.

Okruglim stolom studentima su predstavljene mogućnosti koje im se nude nakon završetka studija, informacije o trenutnom stanju u njihovoj struci te su im prikazani pozitivni primjeri brojnih mogućnosti za zaposlenje u BiH nakon stečene diplome.

Panelisti okruglog stola su bili: prof. dr. sc. Senka Marinčić, pročelnica Studija njemačkog jezika i književnosti, prof. dr. sc. Ivica Petrović, tajnik Studija njemačkog jezika i književnosti, dr. sc. Magdalena Ramljak, asistentica na metodičkim kolegijima na Studiju njemačkog jezika i književnosti, mr. sc. Sanda Redžić, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Lidija Jerković, prof. i Biljana Knezović, dipl. iur, Zavod za školstvo Mostar.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista