Održana komemoracija u sjećanje na prof. dr. sc. Marijanu Sivrić

filozofski fakultet
Održana komemoracija u sjećanje na prof. dr. sc. Marijanu Sivrić

Komemoracija u sjećanje na prof. dr. sc. Marijanu Sivrić je održana u srijedu na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Musić je istaknuo da je završen jedan sadržajan i bogat život, ali je ostavština bogata i neupitna. ''Zasigurno nije rasipala vrijeme, štoviše, biografija zorno pokazuje odanost zvanju i znanju, svojim svesrdnim radom kao profesorica i pročelnica Studija engleskog jezika i književnosti zadužila je ovaj Fakultet i Sveučilište'', objasnio je dekan Musić.

Pročelnica doc. dr. sc. Ivana Grbavac oprostila se od kolegice rekavši kako je voljela formalan pristup, pravdu, konkretnost i preciznost, a da nije voljela nekulturu i nepristojnost te da je bila pravi intelektualac.

Komemoracija je završila dirljivim govorom studenta engleskog jezika Ivana Tadića koji ju je  opisao kao strogu, ali pravednu, nježnu i osjećajnu profesoricu. „Izgubili ste sestru, strinu, prijateljicu i rodicu, a mi smo uz našu profesoricu zbog njenog pristupa i njenih postupaka izgubili i našu drugu majku'', kazao je Tadić.

Prof. Sivrić rođena je 1966. godine u Sarajevu. Neko vrijeme radila je kao profesorica engleskog jezika u srednjoj školi, zatim na Pedagoškom fakultetu u Mostaru na SUM-u, a posljednjih godina predavala je na Filozofskom fakultetu SUM. Od 2010. do 2016. obnašala je dužnost pročelnice Studija engleskoga jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta SUM-a.

Matea Stojanović / Ilijana Kelava / Mia Petković

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista