Održano predavanje o podizanju svijesti ekranizacije kod djece

Europski dan logopedije
Održano predavanje o podizanju svijesti ekranizacije kod djece

Povodom Europskog dana logopedije na Filozofskom fakultefu Sveučilišta u Mostaru održano je predavanje pod nazivom „Ekranizam, dijete, jezik – Gdje smo zakazali?“

Predavanje je održala mr. sc. Ivana Šimić Šantić, prof. logoped., koja ističe koliko je danas značajno pravilno korištenje tehnologije te kako veliki problem predstavlja izlaganje djeteta ekranu posebice prije njegove druge godine, a današnji „moderni“ roditelji sve rjeđe uviđaju negativnosti takve vrste problema.

„Koliko je važno podići svijest roditelja, a i okoline govore mnoga istraživanja koja ukazuju na to da elektronički medijski uređaji mogu stati na put i usporiti razvoj djeteta, jer ne uključuju istraživanje, igranje i interakciju s roditeljima i drugim ljudima koji su ključni za učenje i uredan jezično – govorni i psihofizički razvoj“, objasnila je Šimić Šantić.

Amfiteatar nije bio dovoljno velik za broj studenata, a i roditelja koji su željeli prisustvovati predavanju. Novoosnovana udruga studenata logopedije „Salpsa“ najavljuje još ovakvih susreta i suradnju sa Studijem psihologije.

Danijela Vidović/Tamara Stojanović/ Sanja Karačić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista