Otvorena retrospektivna izložba slika akademika Đure Sedera

Kosača
Otvorena retrospektivna izložba slika akademika Đure Sedera

U Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače otvorena je retrospektivna izložba jednog od najdugovječnijih i najplodnijih hrvatskih umjetnika, akademskog slikara, profesora emeritusa i akademika Đure Sedera pod nazivom „Radost življenja“.

Ova izložba po prvi put dovodi u Mostar rektrospektivni pregled djela akademika Đure Sedera. Ova izložba u Mostaru želi pokazati total njegovoga rada i s druge strane uspostaviti dihotomiju između sakralnog i profanog slikarstva koje u konačnici je samo slikarstvo.

"Preporučio bi svima u Mostaru da iskoriste priliku vidjet djela Đure Sedera. O kvaliteti ove izložbe dovoljno govori činjenica da je on u svojoj 93. godini žarko želio doći u Mostar i biti ovdje s nama na ovom otvaranju što je i napravio", kazao je kustos izložbe, povjesničar umjetnosti i profesor Marin Ivanović.

Student povijesti i umjetnosti Toni Barać je istaknuo kako mu je drago da je mogao posjetiti jednu ovakvu izložbu. „Pogotovo kao student povijesti i umjetnosti, da se uživo susretnem sa umjetničkim djelom te ga tako doživim na potpuno drugačiji način za razliku od onog što svakodnevno promatramo na predavanjima", kazao je student Barać.

Blagica Leko

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista