Otvoreni „Dani prava i kriminalistike“

pravni fakultet
Otvoreni „Dani prava i kriminalistike“

„Dani prava i kriminalistike“ otvoreni su na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u organizaciji Studentskog zbora ovog Fakulteta.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić istaknuo je kako treba osluškivati društvenu zajednicu i njezine potrebe te dizajnirati takve studijske programe koji će odgovarati potrebama tržišta. „Program kriminalistike govori da možemo dizajnirati potrebe društva u jedan vrlo ozbiljan studijski program te ga ozbiljno izvoditi sa svojim partnerima“, rekao je rektor dr. Tomić.

Dekanica Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Sabrina Horović kazala je kako su ovi dani ispunjeni aktualnim temama, stoga su predavači najčešće ljudi koji su najreprezentativniji iz oblasti prava i kriminalistike.

 „Dovodimo nastavno osoblje sa svih eminentnih fakulteta, šaljemo ih na međunarodne razmjene i natjecanja gdje često bivaju nagrađeni, a sve to govori da idemo u korak s međunarodnim sveučilištima“, objasnila je dekanica Horović.

Program sadrži oblasti koje su potrebne budućim pravnicima i kriminalistima, uključujući kazneno i građansko pravo, financije, bankarsko pravo, podizanje i pokretanje optužnice, pisanje raznih akata, različite simulacije suđenja te  simulaciju očevida. Organizaciju predvode studenti, odnosno Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednica Studentskog zbora Pravnog fakulteta Antonija Boras je istaknula kako je najveći problem studenata nedostatak prakse. „Kroz ovaj projekt pokušavamo našim studentima omogućiti barem neki vid praktičnog rada. Cilj nam je da kroz ove dane studente upoznamo s onim što ih očekuje u budućnosti“, kazala je predsjednica Boras.

Simulacija očevida, Izvještajna zajednica u RH 1990.-ih godina kao i razvoj kaznenog prava u 20. st., samo su neke od tema koje će biti predstavljene budućim pravnicima i kriminalistima SUM-a u sklopu ove manifestacije koja će trajati do 20. svibnja.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista