Pisanje poezije, volontiranje, rad u struci samo su neke od aktivnosti studenta novinarstva

Dobitnik rektorove nagrade
Pisanje poezije, volontiranje, rad u struci samo su neke od aktivnosti studenta novinarstva

Čitanje knjiga raznovrsne tematike, pisanje poezije i eseja, volontiranje, folklor, rad na informativnom portalu, pa čak i konobarenje te ostale mnogobrojne aktivnosti i nisu baš svakodnevnica jednog prosječnog studenta. Kada se svemu tome pridoda i redoviti odlazak na predavanja, zapitamo se je li to uopće moguće? “Moglo bi se još puno više toga uraditi da se ne mora spavati“, kroz smijeh govori Nemanja Šagovnović, student treće godine preddiplomskog Studija novinarstva na Filozofskom fakultetu SUM-a.

Nemanja je s prosjekom ocjena 5.0 dobitnik Rektorove nagrade Sveučilišta u Mostaru u akademskoj godini  2018./2019.. Ističe da se pravilnoj organizaciji obaveza naučio još kao osnovnoškolac, dok je uz školu pohađao sate solfeggia i harmonike te odlazio na nogometne treninge i utakmice.

„Počašćen sam što sam između ostalih i ja dobio priznanje poput Rektorove nagrade. Sigurno da je ovo jedna od kruna uspjeha što se tiče visokog obrazovanja i služit će mi kao poticaj za ispunjavanje ciljeva kako na fakultetu, tako i u životu“, kazao je Nemanja.

„Zašto je izabrao novinarstvo?“ je često pitanje na koje nailazi u društvu. Navodi kako oduvijek  ima potrebu za prikupljanjem informacija na svim mogućim poljima. „Upravo zbog  činjenice da volim biti nositelj novosti i informacija pronašao sam sebe u ovoj struci. Zanimaju me razna područja kao što su međunarodni odnosi i umjetnost, a i sport je neizostavan dio moje svakodnevnice i upravo kroz novinarstvo sve to uspijevam ujediniti u jednu smislenu cjelinu.“

Nemanja je jedan od glavnih pokretača ponovnog „oživljavanja“  udruge studenata novinarstva „PRESS“, čiji je potpredsjednik. „Osjetili smo potrebu okupiti se u jednoj grupi kako bi naše studiranje učinili još uspješnijim, a PRESS je bio idealan izbor za to. Svaki početak je težak, ali s napornim radom i idejama kojih nikako ne manjka, očekujemo da ćemo postati ono što svaka studentska udruga treba biti, a to je mjesto gdje studenti uz rad i druženje postižu izuzetne rezultate“ rekao je Nemanja za treći.ba.

Uz mnogobrojne hobije i ljubav za prikupljanjem informacija Nemanja je zaljubljenik u putovanja, gdje većinu informacija i prikuplja. Kad god uspije odvojiti vremena zaputi se na neku destinaciju, pa ne iznenađuje činjenica da se priključio programu „Work and travel“ te da će ljeto provesti u SAD-u gdje će raditi i putovati.

„Najvažnije je da volimo ono što radimo i da budemo ustrajni u tome, čak i onda kada stvari ne idu onako kako smo mi zamislili. Moramo neprestano ulagati u sebe i širiti svoje vidike, jer to je jedini recept za uspjeh“, poručuje Nemanja.

Mateo Čule

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista