Predavanje o temi ''Primjeri dobre prakse u promociji mentalnog zdravlja u zajednici''

filozofski fakultet
Predavanje o temi ''Primjeri dobre prakse u promociji mentalnog zdravlja u zajednici''

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bit će održano predavanje o temi ''Primjeri dobre prakse u promociji mentalnog zdravlja u zajednici'' 21. listopada (ponedjeljak) kroz dva dijela s početkom u 11.00 sati.

Prvi dio predavanja bit će posvećen upoznavanju posjetitelja s Recovery modelom/Recovery Collegom u vremenu od 11.00 do 12.00 sati, a u drugom dijelu od 12.00 do 13.00 sati održat će se radionica za one koji žele sudjelovati na temu Biti ljubazan prema sebi, „Being kind to yourself“. Predavačice su Ksenija Kadić i Lana Bogdanović.

Ksenija Kadić trenutno je zaposlena kao zamjenik menadžera i viši trener u Recovery College, u Fondaciji Camden & Islington NHS u Londonu. Pored toga, počasni je asistent psiholog pri službama za liječenje zloupotrebe supstanci. Ksenija je i voditeljica grupe Hearing Voices s deset godina iskustva u različitim ustanovama mentalnog zdravlja, u okviru programa humanitarne organizacije Mind in Camden. Posjeduje iskustvo u suradnji s organizacijama koje svoje aktivnosti provode u zajednici i ohrabruju integraciju kroz međusobnu suradnju [co-production].

Lana Bogdanović je magistrirala studij Psihologije na Sveučilištu u Ljubljani u listopadu 2018. godine, klinički smjer. Od siječnja do srpnja 2019. godine sudjelovala je na Erasmus studentskoj mobilnosti/pripravništvu u Phoenix Wellbeing & Recovery Service, Mind in Camden u Londonu. Istodobno je volontirala za humanitarnu organizaciju Resources for Autism. Tijekom prakse u Mind in Camden surađivala je i s Recovery College gdje je upoznala Kseniju s kojom se rodila ideja pokrenuti model oporavka u rodnom Mostaru.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista