Predstavljanje knjige Stjepana Šešelja „Šesti tajnik Akademije likovnih umjetnosti“

sum
Predstavljanje knjige Stjepana Šešelja „Šesti tajnik Akademije likovnih umjetnosti“

Sveučilište u Mostaru u suorganizaciji s Akademijom likovnih umjetnosti i Studijem povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta te Društvom za promicanje kulture i umjetnosti MostArt i kulturnim tjednikom Hrvatsko slovo, organizira predstavljanje knjige književnika i urednika Stjepana Šešelja – „Šesti tajnik Akademije likovnih umjetnosti: Ogledi i zapisi o likovnosti“. Predstavljanje knjige bit će održano u 11. ožujka (srijeda) u 18.00 sati na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu i u 13. ožujka (petak) u 13.00 sati na Filozofskom fakultetu SUM-a u amfiteataru Gabrijel Jurkić.

Knjigu će predstaviti: književni i likovni kritičar Milan Bešlić, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Marin Ivanović sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, urednik knjige Miroslav Klemm, dekan Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru Stjepan Skoko te sam autor Stjepan Šešelj, dok će ulomke iz knjige čitati dramski umjetnik Vinko Kraljević.

Stjepan Šešelj ugledni je književnik i urednik tjednika za kulturu Hrvatsko slovo od 1995. godine. Prevođeni je autor brojnih pjesničkih zbirki, drama, romana, književnih i likovnih prikaza, kao i urednik velikog broja knjiga. Suosnivač je Galerije Stećak u Kleku i Neretvanske riznice umjetnina i inih vrijednosti. Član je Matice hrvatske, Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske i Hrvatskog centra PEN-a. Dužnost glavnog tajnika Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu obavljao je od 1980. do 1995., nakon čega osniva i uređuje Hrvatsko slovo. Dobitnik je brojnih književnih i državnih nagrada i odlikovanja za svoj rad, a 2018. godine dodijeljena mu je Nagrada Dubrovačko-neretvanske županije za životno djelo.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista