Predstavljen turističko rekreacijski projekt „Via Dinarica“

fpmoz
Predstavljen turističko rekreacijski projekt „Via Dinarica“

Na fakultetu prirodoslovno -matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru održano je predavanje na temu projekta „Via Dinarica“ koje je održala voditeljica projekta Božena Bohm Kaltak uz Marinu Škobić i Velibora Sudar.

„Via dinarica“ je regionalni projekt, staza koja prolazi kroz nekoliko zemalja jugoistočne Europe započeo je 2014., a završen 2017. godine.

„Nadamo se da će što više ljudi čuti za ovaj projekt,radujemo se novim članovima, svi koji imaju želju uključiti se dobrodošli su, željno vas isčekujemo“, kazala je Bohm Kaltak.

Via Dinarica je koncept koji povezuje sedam država i teritorija kroz koje se proteže planinski lanac Dinarskih Alpi: od Slovenije do sjeverne Albanije. Srce ove „mega staze“, slične stazama Via Alpina i Apalači, Cilj projekta je uspostava koridora Via Dinarica, sa svoje tri glavne staze – bijelom, zelenom i plavom – kao turističkog proizvoda lokalnih zajednica koje tu žive i njime upravljaju, a koji osigurava održive prihode širokom spektru aktera. U svrhu postizanja ovog cilja.

Projekt Via Dinarica će procijeniti i mapirati sve tri staze Via Dinarice u BiH, unaprijediti turističku infrastrukturu i ojačati kapacitete pružatelja turističkih usluga duž staza, promovirati, tržišno plasirati i ojačati identitet Via Dinarice u državi i šire, podržati uspostavu partnerskih mreža i saradnju među relevantnim akterima duž staza Via Dinarice u BiH, kao i sa višim organima vlasti.

Matijana Ćurčić / Andrea Krišto

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista