Promatrat koktel majstore trebalo bi kao umjetnike, a njihova djela kao umjetnost

Leonardo Miščević:
Promatrat koktel majstore trebalo bi kao umjetnike, a njihova djela kao umjetnost

„Promatrat koktel majstore trebalo bi kao umjetnike, a njihova djela kao umjetnost“, smatra Leonardo Miščević, student druge godine informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Svoj talent i vještine u kreiranju koktela pokazuje u barovima, gdje za posjetitelje kreira samo njihov koktel koji pruža užitak i očarava izgledom i okusom.

,,Moja velika ljubav prema koktelima rodila se prije pet godina kada sam gledao koktel majstora na Hvaru koji je spajao čaroliju i kreativnost u nastanku istog“, kazao je Leonardo.

Majstori koktela vrše odabir ne samo namirnica, nego i alkohola i začinskog bilja koje spajaju u jednistvenu cjelinu koja čini kotel jedinstvenim. Upravo u samom mješanju kako Leonardo govori ,,svaki koktel mnogo otkriva o koktel majstoru koji ga i pravi.''

„Koktel je mješavina bilo koja dva pića. Gdje su đus-votka i đžin-tonik kokteli. Kada se voli ovaj posao ništa nije teško, postoje kokteli koje je lakše napraviti, dok su drugi komplicirani.“

Leandro govori da je potrebno poznavati težinu pića, gdje su sirupi najteži i oni padaju na dno. „Tequila Sunrise je koktel koji se pravi na način da se sipaju tekila i đus, a na samom kraju dodaje se sirup 'grenade', koji pada na dno i upravo on daje jedan od željenih efekata, a to je zalazak sunca“, objašnjava kako pravi jedan od dražih koktela.

Leonardo smatra da kada postoji ljubav prema poslu i studijskim obvezama da se sve može stići, a da energije nikada ne manjka. Svoju kreativnost u nastanku novih koktela nastavlja i dalje usavršavati.

Gabriel Pelaić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista