Student Pere Tokić voditelj je više crkvenih zborova u Tomislavgradu

glazba
Student Pere Tokić voditelj je više crkvenih zborova u Tomislavgradu

„Zavolio sam glazbu u ranom djetinjstvu budući da dolazim iz vesele obitelji u kojoj se uvijek pjevalo i sviralo“, rekao je Pere Tokić iz Tomislavgrada, student četvrte godine glazbene umjetnosti smjera Glazbena kultura na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Godinama se aktivno bavi glazbom i najmlađi je voditelj župnih zborova u ovome kraju.

„Glazba je moja prva ljubav i čini ogroman dio mog života, ali ponekad trebam odmor od nje pa idem u šetnje u prirodu. Volim fotografirati svoje prijatelje i prirodu“,  rekao je Tokić.

Četiri godine je voditelj tomislavgradskoga Župnog zbora kao i zborova u Seonici, Bukovici i Stipanićima. Paralelno uz Srednju strukovnu školu (smjer elektromehaničar) pohađao je i srednju glazbenu školu najprije u Imotskome, a kasnije u Širokom Brijegu.

Uvijek raspoloženi i ustrajni Pere ima i svoj vlastiti vokalno instrumentalni sastav za pjevanje na vjenčanjima pod nazivom „VIS Mihovil“ čiji su članovi još i njegov mlađi brat Ante i tetka Petra. Njihove izvedbe duhovne glazbe na vjenčanjima su se brzo pročule pa su pjevali u gradovima po čitavoj BiH kao i u vise gradova Republike Hrvatske.

„Naravno, fakultetske obaveze su mi prioritet i na njih stavljam fokus, sve ostalo uz malo truda i upornosti, a i puno ljubavi, uspijem postići i kombinirati”, objasnio je Pere.

Glazba je njegov smjer na fakultetu, posao, hobi i njegovo mjesto pod Suncem se nalazi za orguljama. Svako područje svog života je uglazbio. „Unatoč ljubavi moga oca prema nogometu, sport me nikada nije zanimao“, kroz smijeh će Pere.

Matea Jolić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista