Studenti Agronomije ubrali plodove svoga rada

Fakultetska berba
Studenti Agronomije ubrali plodove svoga rada

Berba grožđa je u punom jeku.

Ovih dana u hercegovačkim vinogradima grožđe “trgaju” sve generacije. No, u jednom vinogradu radna snaga osobito je mlada. Riječ je o vinogradu Agrononomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u kojem se danas odvijala fakultetska berba.

Vrijedne ruke mladih mostarskih studenata danas su ubrale plodove svoga rada. Na red je došla berba grožđa u vinogradu o kojemu su brinuli cijelu godinu. Ni visoke temperature nisu spriječile studente Agronomskog i prehrambeno – tehnološkog fakulteta da berbu obave u veselom ozračju.

Dobra kvaliteta rezultat je rada i brige za grožđe. Od početka godine, studenti su prošli sve faze, između ostalog od rezidbe i tretiranja protiv bolesti, do današnje berbe.

Ovakav vid praktične nastave, osim bodovanja na fakultetu, svakako će doprinijeti i budućem zaposlenju. Iako je sve manje mladih ljudi koje uzgoj grožđa i općenito agronomija, zanimaju, studenti Agronomsko i prehrambeno – tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, svojom voljom dokazuju suprotno. U današnjoj berbi, studentima su pomagali i sami profesori i predavači.

Ako je suditi po današnjoj berbi budućih vinogradara svakako će biti. Točna količina uroda procijenila se na 7 – 8 tona grožđa.. Pored prodaje, istaknuli su s fakulteta, očekuje se i dobro vino.

Naša tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista