Studenti prehrambenog inženjerstva sudjelovali u izradi učinkovitog alata za tjeranje komaraca

APTF
Studenti prehrambenog inženjerstva sudjelovali u izradi učinkovitog alata za tjeranje komaraca

Studenti diplomskog Studija prehrambenog inženjerstva su, predvođeni docenticom dr. sc. Anitom Jurić, posjetili peti program ''Startup Akademije'', kojeg organizira INTERA Tehnološki Park. Riječ je o edukativno-mentorskom programu koji ima za cilj mladim osobama, s dobrim poslovnim idejama, pružiti podršku u početnoj fazi njenog razvoja.

Pobjednička ideja, koju je zastupao i prezentirao Igor Vidačković, rasla je u suradnji sa APTF-om jer je docentica Jurić bila Igoru mentor za razvoj ovog proizvoda u što su se uključili i studenti te svojim teorijskim znanjem i eksperimentalnim radom u laboratoriju pridonijeli usavršavanju ovog proizvoda. Radi se o inovativnim mirisnim štapićima na bazi kave, koji sagorijevanjem tjeraju komarce. Štapići se izrađuju od ekstrahirane kave sa espresso aparata tj. taloga kave, kojeg se u prosjeku godišnje baci oko 500 000 tona, samo u jednoj razvijenijoj državi. Zbog toga ova ideja podupire veliku reciklažnu mogućnost i može konkurirati na svjetskom tržištu.

Druga dva mjesta pripala su idejama iznajmljivanja stanova na području grada Mostara te Juice baru koji promovira zdravu prehranu.

Studenti su iz ovog iskustva mogli naučiti kako razvijati vlastite ideje, praviti projekte i pronaći programe koji će ih poduprijeti, te razbiti predrasude da je poslovni uspjeh u ovom vremenu nedostižan.

“Kroz treninge, mentorske sesije, ali i mrežu kontakata i networking, INTERA TP želi pružiti svojim korisnicima priliku za realizaciju vlastitih poslovnih ideja. Naravno, neizbježno je naglasiti da peti ciklus programa „Startup Akademije“ ne bi bio ovako uspješan bez podrške Švicarskog poduzetničkog programa i Ministarstva gospodarstva HNŽ”, kazali su sudionici.

Anđela Jurišić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista