Studenti svečano otvorili konferenciju English days 2020

Studentska udruga Excalibur
Studenti svečano otvorili konferenciju English days 2020

 

Udruga studenata engleskog jezika i književnosti ESA ''Excalibur'' svečano je otvorila studentsku konferenciju English days 2020 u utorak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednik studentske udruge ESA ''Excalibur'' i jedan od organizatora konferencije, Ilko Bakalar ističe važnost ovog događaja ne samo među aktualnom populacijom studenata, nego i među srednjoškolcima kao potencijalnim budućim studentima engleskog jezika i književnosti. „Pokušavamo pomoći studentima da prošire svoje interese kroz književnost, lingvistiku i gramatiku te da nadograde već stečeno znanje na studiju. S druge strane, srednjoškolcima želimo pokazati da studiranje nije samo puko učenje nego da tu ima i neke zabave i organiziranih događaja izvan predavanja“, izjavio je Ilko.

Studij engleskog jezika i književnosti pruža svoju potporu studentima pri organiziranju događaja na Filozofskom fakultetu, pa tako i ove godine u organiziranju studentske konferencije. „Konferencija povezuje sve naše studente, daje im priliku za razmjenu ideja i stečenih znanja, a čak i mi profesori možemo nešto od njih naučiti“, poručila je profesorica Ivana Grbavac, pročelnica Studija engleskog jezika i književnosti.

Konferencija, koja je namijenjena studentima i srednjoškolcima, trajati će dva dana, a obuhvaća niz studentskih predavanja s raznolikim temama iz područja književnosti – od renesanse i Shakespearea do utjecaja znanstvene fantastike na kreativnost i stvaralaštvo u suvremenoj književnosti.

Marija Sučić

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista