Studenti uče za ispitne rokove u veljači

sum
Studenti uče za ispitne rokove u veljači

Bliže se ispitni rokovi u veljači na Sveučilištu u Mostaru, a na kampusu smo pitali studente kako se pripremaju za ispite i koliko im vremena treba da ih pripreme. U nastavku pročitajte neke njihove metode koje možda i vama budu od koristi.

„Za ispit se pripremam tako što iz knjige podvlačim za mene bitnije stvari i pravim skriptu, počinjem se pripremati za ispit obično dva do tri tjedna ranije, ovisi o težini predmeta“, rekla je Tanja Lucović, studentica prve godine zdravstvenih studija.

„Od ovih rokova očekujem da ću ih položiti. Već sam pojedine predmete počela spremati, one koji su mi sada prvi. Nemam dnevni raspored već kada stignem u danu uzmem knjigu i sastavim sebi ono što je najbitnije i tako učim najbolje. Nikada ne učim više predmeta u danu, jer s time ne mogu postići ništa osim da mi se gradivo pomiješa“, kazala je Ana Maria Marić, studentica treće godine odnosa s javnošću.

„Prikupim sve potrebne materijale i sastavljam sebi skriptu. Što se tiče vremena sve zavisi o kojem se predmetu radi. Ako je predmet težak onda krenem učiti tjedan, dva prije ispita, a ako je neki lagani onda dva do tri dana prije ispita“, kazao je Toni Pandža, student pete godine informacijskih znanosti.

„Većinu predmeta polažem preko ispita koje spremam nekoliko dana prije roka, ovisno o obujmu kolegija. Ako su veći predmeti u pitanju rješavam ih preko kolokvija, a učim većinom po noći u kasnim satima budući da se ne mogu skoncentrirati po danu“, rekao je Vice Božić student pete godine ekonomskog fakulteta.

„Ako učim nešto što volim onda mi je dovoljan jedan dan, a ako je nešto što me živcira onda mi treba i tjedan dana prije da krenem učiti. Moja metoda je ta da jedem čokoladu dok učim, a u pauzi prošetam i izbjegavam pričati o ispitnim rokovima. Najčešće šaram sa šarenim flomastreima“, kazala je Monika Marić, studentica engleskog jezika i književnosti i povijesti i umjetnosti.

„Za ispit se spremam tako što redovno idem na predavanja i kasnije gradivo sama prijeđem. Nemam neku posebnu metodu učenja osim što mislim da je uvijek potrebno nekoliko puta ponoviti naučeno gradivo. Uglavnom spremam jedan ispit u danu, ali ako je potrebno nekada i više“, navela je Petra Turudić studentica prve godine pravnog fakulteta.

„Je li predmet baziran na zadatcima ili teoriji određuje i način moje pripreme tog ispita. Ispiti u kojima su većinski zadatci jako bitne su mi vježbe i predavanja da pohvatam način razmišljanja za određeni tip zadataka. Ako je teorijski baziran predmet, prvo skupim literaturu (preferiram u digitalnom obliku) tako da mogu ono što sam odredio u bilješkama na predavanju kao bitnije, staviti sebi u prvi plan“, kazao je Karlo Mustapić student druge godine informacijskih znanosti.

„Očekujem da ću položiti sve na ispitnim rokovima. Nisam se još počeo spremati za ispitne rokove. Pogledam u ISS kada su mi rokovi i tri dana se prije počnem spremati. Sastavim što mi je bitno za određeni kolegij i tako se spremam“, kazao je Ilija Marić student pete godine kineziologije.

Josipa Božić / Lorena Schmuch

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista