Studentica Valeija Ereš kroz razne organizacije u kojima djeluje stječe različita iskustva

FPMOZ
Studentica Valeija Ereš kroz razne organizacije u kojima djeluje stječe različita iskustva

„Nedavno sam završila Innovation Nation program u organizaciji IEEE i prestižnog Sveučilišta La Trobe u Australiji“, kazala je studentica četvrte godine diplomskog studija matematike i informatike Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru Valerija Ereš i dodala kako joj je to omogućilo da razvije svoj potencijal, pomogne drugima s njihovim idejama te je upoznala izvanredne ljude.

Aktivan je član dvije studentske organizacije Svaki student Mostar i BEST Mostar. „Studij nam pruža priliku da upoznamo brojne ljude i radimo na projektima. Kao aktivan član ovih organizacija stekla sam iskustvo rada na projektima, javnog nastupa, organiziranje evenata i seminara za studente, proširila sam mrežu ljudi, stekla prijatelje za cijeli život“, govori Valerija.

Navodi da, iako sistem studiranja nije toliko zasnovan na praksi, studentima je ipak ostavljena prilika da budu proaktivni. „Ima jako puno nedostataka, ali opet kažem, svi trebamo preuzeti odgovornost za sebe i dati naš udio u mijenjanju sustava.“

Trenutno je najaktivnija u Bosnia & Herzegovina Futers Foundation gdje je Marketing Associate i Senior Scholar. „Fondacija pruža mladima prilike prakse, razne radionice, umrežavanje sa stručnjacima iz industrije i ono najvažnije, stvaramo zajednicu koja će transformirati Bosnu i Hercegovinu u prosperitetnu državu spremnu da odgovori izazovima 21. stoljeća“, objašnjava Valerija.

Naglašava da je za uspjeh na fakultetu i izvan njega ključna dobra organizacija i ljubav prema onome što radite. „Na početku studija nisam bila toliko aktivna, ali kada sam se pronašla u volontiranju, marketingu, nekako je sve krenulo lagano, naučila sam organizirati vrijeme, zacrtala si ciljeve i marljivo radim na njihovom ostvarivanju“, ističe Valerija i dodaje  da su kontinuirani rad na sebi, jasan plan i cilj neophodni preduvjeti za određeni uspjeh i napredak.

Valerijini ciljevi za budućnost baziraju se, prvenstveno na završetku diplomskih studija, ali i na daljnjem volontiranju. „Svakako ću se nastaviti baviti marketingom, nadam se da ću volontirati do kraja života i na razne načine“, iskrena je Valerija.

Buduće kolege savjetuje da budu motivirani, aktivni i da traže svoje šanse. „Otkrijte što vas ispunjava i radite na tome što više, jer su vaš aktivizam i angažiranost tijekom studiranja najbolji put do uspjeha i daljeg napretka“, poručuje Valerija.

Gabriela Tomić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista