Studentima Sveučilišta u Mostaru predstavljeni programi razmjene

mobilnost
Studentima Sveučilišta u Mostaru predstavljeni programi razmjene

Središnji ured za Međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru na Ekonomskom fakultetu održao je Info dan o mobilnosti studenata.

ERASMUS program kao najveći program Europske unije uključuje studentsku mobilnost u svrhu studijskog programa i stručne prakse. Na ERASMUS programu studenti se mogu upoznati s različitim kulturama i jezicima te tako obogaćivati svoja znanja i spoznaje.

Prorektorica za međunarodnu suradnju SUM-a prof. dr. sc. Sanja Bijakšić je istaknula kako je strateško opredjeljenje Ureda jačanje internacionalizacije. „Studentske razmjene su bilo preko Erasmus+ ili CEEPUS mreže, iznimno važne kako za proširivanje vidika mladih ljudi, tako i važnost upoznavanja s drugim i drugačijim kulturama i društvima“, objasnila je Bijakšić.

Na ERASMUS program se mogu prijaviti studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa, a uvjetno je nužno ispuniti najmanje dvije godine preddiplomskog studija.

„Jezik ne treba stvarati prepreke studentima u odlasku na razmjenu, jer ovo je odličan način za usavršavanje i oslobađanje jezičkih sposobnosti“, kazala je Inja Stojkić, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju.

Na prezentaciji, svoja iskustva podijelili su neki od studenata koji su bili dio ERASMUS programa. Jedan od njih je i Ivo Čarapina, koji nakon povratka s razmjene iz Češke Republike smatra kako je bogatiji za nova poznanstva i iskustva koja će moći iskoristiti u budućnosti.

Sve informacije vezane uz ERASMUS program mogu se pratiti na službenoj internet stranici Sveučilišta u Mostaru.

Tamara Stojanović / Sanja Karačić / Danijela Vidović

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista