Sudjelovanje na X factoru me ojačalo

Ela Čule
Sudjelovanje na X factoru me ojačalo

Studiranje, pjevanje u crkvenom zboru, kao i svatovskom glazbenom bandu „Pellegrin“ te završena srednja i osnovna glazbena škola „Ivana Pl Zajca“ kao i ostale mnogobrojne društveno-socijalne akvizicije i nisu baš svakodnevica jednog prosječnog studenta. No kada je u pitanju bivša natjecateljica regionalnog glazbenog spektakla „X factor“ Ela Čula, ništa nije nemoguće. „Navikla sam na ubrzan tempo te mnoštvo aktivnosti na dnevnoj bazi“ naglašava Ela, studentica treće godine preddiplomskog Studija engleskoga i njemačkoga jezika i kniževnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Ela ističe kako ju je sudjelovanje na X factoru naučilo novim glazbenim svjetonazorima te da joj je posebno imponirao stručni žirij u kojem se isticala regionalna glazbena megazvijezda Željko Joksimović rekavši joj „kako njen glas neodoljivo podsjeća na američku glazbenu divu Celine Dion.“

Zašto se Ela odlučila na tako velik natjecateljski „zalogaj“ u ranoj životnoj dobi je često pitanje na koje nailaze kod zainteresirane populacije. Navodi kako se oduvijek željela okušati ispred malih tv ekrana i kako uživa u glazbeno scenskom performansu.

„Turbo folk nije glazba kojoj težim, a X Factor je u tom trenutku bio show u kojem prevladavaju moji glazbeni ukusi“.

Osim Željka Joksimovića, u ostatku stručnog žirija našli su se i ostali velikani glazbenih voda poput Massima Savića, Kikija Lesandrića, Tončija Huljića, Aleksandre Kovač te Emine Jahović.

Ela ističe kako usklađivanje akademskih obaveza i pjevačke karijere predstavljalo veliki problem, ali da se „mrvicu“ olakšalo kad je položila vozački ispit.

Navodi kako ju je sudjelovanje u showu ojačalo, kako je stekla ljude s kojima dijeli iste snove te iskustvo za cijeli život. „Premda nisam imala prevelika očekivanja, prošla sam predaudiciju u Sarajevu, i nakon toga je slijedio glavni dio u Beogradu. Nakon otpjevane strane izvedbe htjeli su pjesmu na „domaćem“ jeziku, a prvo čega sam se sjetila je bila sevdalinka „Tebi majko misli lete“, kroz lagani smijeh na govori Ela. „Ishod je bio takav da nisam prošla. Rekli su mi da sam mlada i da se prijavim za dvije – tri godine kad mi se glas do kraja formira“

Ela nije krila razočaranje, ali govori da se sve u životu događa s nekim razlogom. „Osjetila sam dašak velike scene i kako je nastupati ispred velikog broja gledatelja. Ako bih morala birati jednu riječ kojom ću opisati ovaj cjelokupni doživljaj, bila bi to riječ sreća“, objašnjava Ela i poručuje, za sve one koji se odluče na iste ambicije, da se definitivno okušaju i da slijede svoje glazbene snove.

Zrinko Čule

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista