Svečano otvaranje izložbe „Mato Kaić - Svjetlopisi pod bosanskim nebom“

FILOZOFSKI FAKULTET
Svečano otvaranje izložbe „Mato Kaić - Svjetlopisi pod bosanskim nebom“

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bit će održano svečano otvaranje izložbe „Mato Kaić - Svjetlopisi pod bosanskim nebom“ 15. studenoga (četvrtak) u 12.00 sati.

Izložbu organizira Filozofski fakultet SUM-a u suradnji s Franjevačkim muzejom i galerijom Gorica – Livno, a bit će otvorena do 6. prosinca 2018.

Mato Kaić prvi je fotoamater iz Livna, a fotografije iskazuju njegov istančan osjećaj za izbor motiva, postojeći trenutak kao i izvrstan smisao za kompoziciju. U njegovu opusu prevladavaju povijesno-etnografski motivi s crtom domoljublja. Kaićeva fotografska ostavština pruža bolji uvid u do sada nedovoljno istražen bosanskohercegovački fotoamaterizam koji je pridonio razvoju umjetničke fotografije u BiH.

Franjevački muzej i galerija Gorica – Livno utemeljena je 1995. godine, a izrasla je u suvremeno osmišljenu kompleksnu ustanovu koja bilježi kontinuitet kulturno-povijesnih zbivanja na ovim prostorima od prapovijesti do danas. Muzej se bavi  istraživačkim i znanstvenim radom te izdavaštvom.

Bit će organizirane izjave za medije u 11 sati i 50 minta.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista