Svečano otvoren STEM centar izvrsnosti

fpmoz
Svečano otvoren STEM centar izvrsnosti

Svečano otvoren STEM centar izvrsnosti na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Učionica je opremljena novom didaktičkom opremom u skladu sa STEM standardima u sklopu projekta Enable BiH.

Promociju je svečano otvorila direktorica za kvalitet i razvoj programa Save the Children, Fatima Smajlović.

„Ovaj centar izvrsnosti ima za cilj da na neki način pospješi kordinaciju između svih ovih razina, između osnovnih i srednjih škola, fakulteta, poslovnih subjekata da bi ta suradnja proizvela dodatna znanja i vještine“, izjavila je Smajlović

Opremljena je s modernim multimedijskim stolovima koji uključuju sve priključke te 20 ergonomskih stolica. Ima i pet računala koji se pokreću putem virtualizacijske platforme. Opremljena je i pametnom i magnetom pločom, Ultimaker 3D printerom, laserskim printerom u boji, Smart TV FHD.

„Uvijek smo govorili da Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti vidimo kao svjetionik, kao nekoga tko povezuje i uvezuje sve nas koji smo određeni i usmjereni jedni na druge u ovoj društvenoj sredini gdje živimo i radimo,  to želimo i nastaviti“, izjavio je dekan  FPMOZ-a prof. dr. Mario Vasilj.

Studij informatike FPMOZ-a učionicu je implementirao u suradnji sa Save the Children u okviru projekta Unapređenje osnovnog učenja i obrazovanja u Bosni i Hercegovini/Enhancing and Advancing Basic Learning and Education in Bosnia and Herzegovina (ENABLE-BIH) kojeg podržava Agencija za međunarodni razvoj SAD-a (USAID).

„Ovo je idealna ideja za fakultet, gdje se može povezati niz raznih kolegija koje nudi fakultet“, izjavio je Karlo Sušec, student treće godine informatike.

Arnela Sudar / Valentina Petković 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista