Toni Jelonjić: Fakultet mi je prioritet, suđenje smatram hobijem

nogometni sudac
Toni Jelonjić: Fakultet mi je prioritet, suđenje smatram hobijem

„Prije svega želim ispuniti svoj san i jednog dana postati sudac u Premier ligi, to je za mene veliki uspjeh. Od tada suđenje ne bi smatrao hobijem već svojim primarnim zanimanjem“ ,izjavio je za Treći.ba mladi nogometni sudac Toni Jelonjić.

Toni je nogometni sudac iz Mostara, student druge godine preddiplomskog  Studija računarstva  na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru. Suđenjem se bavi godinu dana, a prije toga je trenirao nogomet.

„Malo je teško uskladiti fakultet i suđenje zbog vremena koje je potrebno izdvojiti za jedno i drugo. Za fakultet ići na predavanja i učiti, a suđenje podrazumijeva dolazak službenih lica na vrijeme, suđenje same utakmice. Ipak uz sve to uspijevam ispuniti svoje obveze na fakultetu'', navodi Toni za Treći.ba.

Fakultet mu je prioritet, suđenje smatra hobijem koji bi još dugo mogao raditi i s tim jos više napredovati.

„Da bi postao profesionalni sudac potrebno je dobro poznavati pravila nogometne igre, sudjelovati na sastancima i seminarima koje organizira sudački savez i sudjelovati na treninzima koje vode osobe koje su sudile ili i dan danas sude u Premier ligi. Ljubav prema sportu razvio sam još u ranoj mladosti, i ako se ne uspijem okušati u sportskoj karijeri želim da to uvijek ostane moj hobi“ , naglasio je Toni.

Sam kaže kako biti sudac nije lako, a ni jednostavno. Igračima, trenerima i publici sudac je, u najčešćem broju slučajeva, dežurni krivac za sve. Pritom se rijetko tko stavlja u njegovu poziciju i oprašta mu za greške koje se svakom čovjeku događaju.

„Naravno da sam doživio neugodna iskustva od strane igrača i publike, ali pored negativnih dobio sam i one pozitivne koje uključuju pohvale i napredak“, kazao je Toni.

Ivana Pandža

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista